Af - 19/08-15 13:43; Opdateret: 19/08-15 14:15

Stalker stak kvinde 17 gange midt i bibeltimeStalker stak kvinde 17 gange midt i bibeltime

En 33-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger for forsøg på manddrab efter en episode tirsdag aften hos Indre Mission Ungdom, hvor han gav en kvinde mindst 17 knivstik.

storybild

(Billede: Polfoto/Linda Forsell/Arkiv)

Det skete midt i en bibelstudieaften hos Indre Mission Ungdom i Aarhus-bydelen Åbyhøj. En 33-årig mand kommer ind og hilser på hos kvinderne og går så ud i køkkenet.

Kort efter kommer han tilbage med en brødkniv i hånden og går til angreb på en 27-årig kvinde, der ligger på en madras. Det hele varer ikke mere end fem minutter, og det ender med, at kvinden ligger på græsset ude i haven og bløder kraftigt.

Sådan lyder det, når man samler de vidneforklaringer, der er givet i forbindelse med episoden tirsdag aften omkring klokken 19.35, og som onsdag middag blev læst op af anklageren til grundlovsforhøret.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Her fik den 33-årige mand fire ugers varetægtsfængsling på en psykiatrisk afdeling. Sigtelsen lyder på forsøg på manddrab som følge af, at den 27-årige kvinde har fået ’ikke under 17 knivstik’.

Til grundlovsforhøret nægtede den 33-årige gerningsmand, der blev anholdt natten til onsdag klokken 3.00, at udtale sig, og han kiggede i stedet på forsvareren, når der kom spørgsmål, som han ikke vidste, om han burde svare på.

Ny fangeflugt: 22-årig rømmer psykiatrisk afdeling
Ny fangeflugt: 22-årig rømmer psykiatrisk afdeling

Da anklageren gennemgik vidneforklaringerne sad han meget stille og roligt i helt sort tøj og klipklapper i samme farve. De mange vidner, der havde set episoden havde ellers meget at fortælle - både om hændelsen, men også om gerningsmandens tidligere kendskab til den 27-årige kvinde.

Flere af vidneforklaringerne, som politiet havde indhentet i løbet af tirsdag aften, beskrev nemlig, hvordan den 33-årige mand tidligere havde stalket kvinden.

En anden beskrev ham ifølge det, som anklageren læste op, som 'en nærgående person, der ofte kom med sexistiske jokes, og som altid ville have en krammer af pigerne'.

Lummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommen
Lummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommen

Vidneforklaringerne kunne også ret detaljeret beskrive, hvordan knivoverfaldet var sket. Der havde nemlig været 10 personer til bibelstudieaften, og kvinderne var samlet på første sal af Indre Mission Ungdoms hus, mens herrerne var gået uden for.

Dermed var kvinderne fra start øjenvidner til knivstikkeriet, mens mændene kom, da der blev råbt op efter hjælp. Flere af kvinderne streg af rædsel, har vidnerne beskrevet.

Det fortalte også, hvordan kvivstikkeren blev holdt væk fra den 27-årige kvinde ved hjælp af en stol.

Da kniven, der blev beskrevet som en 25 centimeter lang brødkniv med rødt skaft, på et tidspunkt knækkede, flygtede den 33-årige mand fra stedet, og der blev tilkaldt hjælp.

Samtidig var den 27-årige kvinde flygtet ud gennem en brandudgang og ned på græsplænen, hvor hun fik hjælp til at begrænse blødningerne. Hun blev efterfølgende indlagt uden af være i livsfare.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Derfor ligger der sæler uden hoved på stranden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx