Af - 16/11-15 12:56; Opdateret: 17/11-15 11:35

Moské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyldMoské-formand om terrorangreb: Det er Vestens egen skyld

Formanden for Grimhøjmoskeen i Aarhus tager afstand fra terrorangrebet i Paris, men han mener, at Vesten selv er skyld i, at det finder sted.

Bildstrecke im Grossformat »

Fredagens terrorangreb i Paris har fået Frankrig til at sætte ind med flere antiterror-aktioner, og senest har hackergruppen Anonymous erklæret krig mod Islamisk Stat.

Formanden for Grimhøjmoskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, peger på, at det er Vestens egen skyld, at det ender i terrorangreb som i det i Paris, men han tager dog afstand fra angrebene, der fredag kostede 129 mennesker livet.

- Det er en meget dårlig aktion. Man bliver ked af det, og man får ondt, når man ser det her. Man er ked af, at det er sket, siger han til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Islamisk Stat har været ude og meddele, at de stod bag angrebene i Paris. Moské-formanden er tidligere kommet med udtalelser om organisationen, der er blevet mødt med stor forargelse.

- Jeg håber, at IS vinder, og at vi en dag har en islamisk stat i verden, har Oussama El-Saadi tidligere sagt i en DR-kommentar.

Da metroxpress mandag snakker med moske-formanden, vil han heller ikke direkte tage afstand fra Islamisk Stat.

- Jeg kan ikke sige, hvad jeg har sagt til dig, hvis jeg ikke er neutral, siger han.

Moské-formandens udtalelser møder kritik fra DF's retsordfører, Peter Skaarup, der igen vil foreslå at lukke moskéen. Læs mere om det her.

USA og Frankrig enige om tiltag mod Islamisk Stat
USA og Frankrig enige om tiltag mod Islamisk Stat

Grunden til, at Vesten skal kigge indad, når det kommer til de her terrorangreb, er ifølge Oussama El-Saadi, at man med flere års krig har dræbt civile i lande som Irak, Syrien og Afghanistan. Han ser derfor, at man finder en anden løsning end krig, hvis man skal bekæmpe terroren.

- Jeg siger det, fordi jeg er dansker og muslim, og jeg har pligt til at sige til min regering og til mit folk; 'hallo, kan vi ikke finde en anden løsning?' Det duer ikke, at vi bare ser i medierne, at det kan være lige meget, at civile bliver dræbt. Er det en løsning, spørger han.

Thulesen: Espersens idé er ikke ny
Thulesen: Espersens idé er ikke ny

Oussama El-Saadi henviser blandt andet til, at DF's Søren Espersen søndag sagde til TV 2, at man er nødt til at bombe civile for at bekæmpe Islamisk Stat, og moské-formanden kan også se, at muslimer på de sociale medier påpeger, at de selv bliver glemt, når terroren rammer Europa.

- Det gør ondt på dem at se det, der er sket i Paris, men de har alle sammen stillet et spørgsmål: Dem der døde i Paris, har de andet blod end os i Syrien og Irak? Kan de ikke se, at vi har det her hver dag, siger Oussama El-Saadi.

Mener du selv, at Vesten har været skyld i, at der kommer terrorangreb som eksempelvis det i Paris?

- Det er ikke mig, der mener det, det er alle muslimer, der mener det faktisk. Det er ikke mig alene.

Men du mener det også?

- Ja, selvfølgelig.

Overblik: Terror rammer Paris
Overblik: Terror rammer Paris

LÆS OGSÅ: Chokerende video: Her flygter koncertgængere fra skudsalver

LÆS OGSÅ: Merkel: Paris-angreb var rettet mod os alle

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx