Af - 14/08-15 15:41

Demonstration i Aarhus: Flygtninge vil ikke have færre pengeDemonstration i Aarhus: Flygtninge vil ikke have færre penge

Fredag var der demonstration foran Aarhus Rådhus. Budskabet var, at regeringen skal droppe planerne om at sænke integrationsydelsen.

Bildstrecke im Grossformat »

'Flygtninge er også mennesker', 'tak til Danmark og gode danskere' og 'vi ønsker en positiv tone i debatten – flygtninge er også resurser'.

Det var nogle af budskaberne på en lang række bannere og skilte, som en række demonstranter i dag havde taget med ned foran Aarhus Rådhus.

Målet var at gøre opmærksom på, at Folketinget begår en kæmpe fejl, hvis de sænker integrationsydelsen til SU-niveau.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Demonstrationen startede ved 11-tiden, hvor godt og vel 50 mennesker var mødt op for at vise deres utilfredshed. Lidt flere var der dukket op, da klokken slog 13.00, og arrangøren bag, Maher Jokhader, holdt tale for de fremmødte.

- Vi er flygtet med livet som indsats for at finde et sted, der har de værdier, som vi også selv tror på, nemlig frihed, lighed og social retfærdighed. Valget faldt på Europa, og derfor også Danmark. Og vi har ikke lyst til at komme og være en byrde, lød det fra Maher Jokhader, der er uddannet jurist.

Politiet anholder tre personer efter skyderi i Gellerup
Politiet anholder tre personer efter skyderi i Gellerup

Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden
Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden

Han talte først på syrisk, og derefter blev talen læst op på dansk. Det er Maher Jokhader nemlig ikke helt tryg i endnu, og det er blandt andet også derfor, at han og de andre demonstranter ønsker, at de stadig har mulighed for at få en ordentlig integrationsydelse, mens de lærer det danske sprog.

- Det tager tid at lære et nyt sprog, og det tager tid at vende sig til en ny kultur. Jeg frygter, at det skaber en kløft mellem flygtninge og resten af samfundet, hvis vi ikke har en ordentlig mulighed for at blive godt integreret, inden vi kommer i arbejde, lød det blandt andet i talen.

Han er bange for, at man med en lav ydelse bliver nødt til at finde sig et arbejde, der betyder, at man ikke har ordentlig tid til at lære sproget og kulturen i Danmark godt nok.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

En af de mange flygtninge, der var mødt op for at holde et banner eller et af de mange danske flag, var Hassan Al Tayar, der har været godt og vel et halvt år i Danmark, og som kommer fra et elektriker-job i Syrien.

- Alle håber på at få et arbejde her i Danmark, og jeg vil også gerne arbejde her. Men først skal jeg gå på sprogskole, og så kan og må jeg ikke arbejde ved siden af. Hvis jeg får så lidt at leve for hver måned, kan jeg ikke betale mine udgifter, hvis jeg heller ikke må arbejde, siger han til metroxpress.

Beruset bilist kører op i lastbil og flygter ud på en mark
Beruset bilist kører op i lastbil og flygter ud på en mark

Yahya Hassan frifundet i voldssag
Yahya Hassan frifundet i voldssag

Hassan Al Tayer fik lov til at høre to taler i forbindelse med dagens demonstration. Da Maher Jokhader var færdig fik 'Aktionsgruppen mod diskrimination af flygtninge i lovgivningen' nemlig lov til at sige et par ord.

Det var Ida Magelund, der var på talerstolen, og hun fik fortalt de fremmødte, at de støtter deres kamp, og at der er en underskriftsindsamling mod regeringens forslag. Hun er sikker på, at dagens demonstration vil gøre indtryk.

- Det er sjældent, at flygtninge selv markerer sig på den her måde og selv kommer på banen med deres budskaber. Det er kolossalt vigtigt, at de kommer til orde i den her debat, og jeg håber, at politikerne vil lytte og tage ved lære af det, de har at sige, fortæller hun til metroxpress.

Aktionsgruppen holder selv demonstration på fredag den 21. august, hvor der vil være musik og fem forskellige talere. Det er også foran Aarhus Rådhus, og det er klokken 16.00.

GALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se ud
GALLERI: Sådan kunne nyt stadion i Aarhus se ud

LÆS OGSÅ: Lummer betjent sendte nøgenbilleder til kvinde – afhørte hende dagen efter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx