Af - 08/10-15 12:11

Aarhus-rådmand raser: København skal også modtage flygtningeAarhus-rådmand raser: København skal også modtage flygtninge

- Selvfølgelig skal København ikke køre på frihjul, lyder det fra socialrådmanden i Aarhus, og faktisk er der et forslag på vej, der måske kan ændre på det.

storybild

(Billede: Polfoto)

Aarhus skal modtage 587. København skal modtage nul.

Sådan lyder fordelingen af flygninge, som Udlændingestyrelsen har fastlagt for 2016, og her burde København stå i toppen af listen over, hvem der modtager flest. Det mener rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus, Thomas Medom (SF).

- Det er en af verdens rigeste byer, så selvfølgelig skal København ikke køre på frihjul, når det kommer til at modtage flygtninge i den her enorme krisesituation, som vi står i, siger han til metroxpress, hvor han også understreger, at det ikke skal være på bekostning af Aarhus.

- Aarhus skal og vil også hjælpe ved at modtage en stor andel, men det er også en opgave, som vi skal stå sammen om og løfte i fællesskab, siger rådmanden.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Fordelingen af flygtninge er lavet på baggrund af Udlændingestyrelsens beregning, der tager højde for, at man i kommunerne allerede har mange udenlandske statsborgere, der ikke kommer fra EU og EØS.

Det har man i København, men de fleste af dem står i en anden situation, mener Thomas Medom.

- Mange af dem er velhavende og tjener mere end dig og mig, så det er tyndt, når de bruger det som argument i Københavns Kommune, siger han.

Så mange flygtninge skal din kommune modtage i 2016
Så mange flygtninge skal din kommune modtage i 2016

Rådmandens partikolleger i København er da også klar til at få gjort noget ved problemet, for de fremsætter torsdag et forslag sammen med Enhedslisten og Radikale Venstre om, at kommunen skal tilbyde at modtage 200 flygtninge.

- Det handler om at sende et politisk signal om, at vi også kan og vil bidrage til den her ekstraordinære situation, siger gruppeformand for SF i København, Ayfer Baykal.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Udlændingestyrelsen har i alt fordelt 12.000 flygtninge ud på de danske kommuner, og det dækker over det tal, man forventer vil skulle håndtere i 2016.

Ud over Københavns Kommune skal Albertslund, Brøndby, Ishøj og Høje Taastrup heller ikke modtage nogle. Øverst på listen ligger Aalborg, der forventes at skulle modtage 642.

Se, hvor mange din kommune skal modtage i 2016, ved at klikke her.

100 dage efter: Her er status på de østjyske valgløfter
100 dage efter: Her er status på de østjyske valgløfter


LÆS OGSÅ: Flere end 30.000 deltog i fakkeloplyst flygtninge-optog

LÆS OGSÅ: Flygtninge overlever på hjælp fra private danskere

LÆS OGSÅ: 'Kickstarter' trodser egne principper for at hjælpe folk i nød

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
11 timer inde i ekstremt rekordforsøg...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx