Af - 17/09-15 08:46; Opdateret: 17/09-15 23:22

22-årige Camilla har fået tre millioner til 'studiebøgernes Spotify'22-årige Camilla har fået tre millioner til 'studiebøgernes Spotify'

Camilla Hessellund Lastein var i studietiden træt af tunge bøger. Så fik hun en ide, og den har investorer nu spyttet tre millioner kroner i.

storybild

Camilla Hessellund Lastein har startet Lix, der skal lette de studerendes tunge skoletasker for de mange tunge bøger. (Billede: Privatfoto)

Spotify klarer musikken, Netflix klarer filmene, og i fremtiden bliver det måske Lix, der skal klare studiebøgerne.

Konceptet fungerer i hvert fald på stort set samme måde, og det er startet af 22-årige Camilla Hessellund Lastein, der for nylig har skaffet en investering på tre millioner kroner til hendes firma.

- Det betyder utrolig meget. Jeg har jo ikke rigtigt haft en karriere endnu, så det er svært at finde midler selv. Og når man har noget, som man gerne vil ud over landets grænser med, så er et godt bud at gå til investorer, siger hun.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kreative iværksættere er klar til at kæmpe for Sydhavnens fremtid
Kreative iværksættere er klar til at kæmpe for Sydhavnens fremtid

Pengene kommer til at gå til løn og markedsføring, og det skal være med til at gøre Lix klar til at komme på markedet, når forårssemestret starter efter jul. Her får de studerende så mulighed for at undgå det, der selv fik Camilla til at starte Lix.

- Da jeg selv var studerende på Handelshøjskolen i Aarhus, syntes jeg, at det var super irriterende, at man skulle slæbe rundt på alle de bøger, og så blev ideen ligesom født der, siger hun.

Der gik da heller ikke længe, før studiet blev droppet til fordel for iværksætterlivet.

- Der er mange, der har sagt, at det er modigt at springe ud i det, men jeg synes ikke rigtigt, at jeg havde noget valg. Det føltes som det eneste rigtige. Jeg kunne ikke se mig selv i en stilling, som min uddannelse vil give adgang til, så jeg tænke, hvad er formålet egentlig med det her, siger Camilla.

TV: 17-årige Jessica er Danmarks smukkeste: - Det er helt surrealistisk
TV: 17-årige Jessica er Danmarks smukkeste: - Det er helt surrealistisk

Gør et kup: Her holder Stereo Studio konkurssalg
Gør et kup: Her holder Stereo Studio konkurssalg

Inden hun valgte at gå all in på at starte Lix, stod hun med valget med at jagte et lukrativt job for Google i Dublin eller gå sin egen vej.

- Jeg spurgte mig selv om, hvad jeg helst ville om 10 år, og selv om et job ved Google var et godt bud, så er der ikke noget, der stikker det, at man starter sin egen virksomhed og bliver presset på en helt anden måde, siger Camilla.

Det er Vækstfonden og de to private investorer Søren Skovbølling og Joachim Majholm, der har lagt penge i Lix - eller Lix Technologies, som er firmaets fulde navn.

Rangliste: Dansk universitet er Nordens bedste
Rangliste: Dansk universitet er Nordens bedste

LÆS OGSÅ: Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx