Af - 02/10-15 11:23

Aarhus Universitet er storforbruger af RyanairAarhus Universitet er storforbruger af Ryanair

431 gange har ansatte på Aarhus Universitet fløjet med Ryanair. Universitetet er politisk tonedøv, lyder kritikken fra SF.

storybild

Den korte afstand til Billund Lufthavn er en af årsagerne til, at ansatte på Aarhus Universitet flyver meget med Ryanair, fortæller universitetes pressechef til Fagbladet 3F. (Billede: Polfoto/Claude Paris)

Personale fra Aarhus Universitet flyver i stor stil med Ryanair. Mindst 431 gange har universitetet købt flybilletter med det kontroversielle flyselskab i 2014. Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af oplysninger fra Finansministeriet.

De mange flyrejser har Aarhus Universitet købt gennem rejsebureauet Carlson Wagonlit Travel (CWT), som er leverandør af flyrejser til staten.

Til sammenligning har Københavns Universitet kun købt 12 billetter med Ryanair via denne aftale, mens Roskilde Universitet er helt nede på to og universiteterne i Aalborg og Odense slet ikke har købt billetter hos Ryanair via CWT.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det møder hård kritik fra Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører i SF:

- Universitetet er politisk tonedøv. En samfundsinstitution må lytte efter signaler fra det omgivende samfund. Det skal undgå en lille kortsigtet gevinst. Det er en problemstilling, de burde være i stand til at overskue, siger Karsten Hønge til Fagbladet 3F.

Ansatte i Aarhus Kommune må ikke længere kan flyve med Ryanair, også selvom kommunen ejer 58 procent af lufthavnen i Tirstrup.

Se listen: Så meget fravær har de røde byrødder
Se listen: Så meget fravær har de røde byrødder

De næste tre måneder er der gratis lånebiler til universitetsstuderende
De næste tre måneder er der gratis lånebiler til universitetsstuderende

Pressechef Anders Correll fra Aarhus Universitet oplyser til Fagbladet 3F, at universitetets totale indkøb af flybilletter i 2014 var på omkring 11.000.

- Set i det lys er købet af billetter hos Ryanair ikke imponerende, siger han.

At Aarhus Universitet køber mange flere flybilletter hos Ryanair end Københavns Universitet, forklarer pressechefen med, at selskabet har mange flere afgange fra de lokale lufthavne i Tirstrup og Billund end i hovedstaden.

Rasmus og Philip hiver stor investor i land til deres lystfisker-portal
Rasmus og Philip hiver stor investor i land til deres lystfisker-portal

Endelig argumenterer Anders Correll med, at Aarhus Universitet slet ikke må vælge ud fra andre kriterier end pris:

- Vi er underlagt statens regler for valg af rejser. De siger klart, at vi skal vælge det selskab, som er bedst og billigst. Vi må og kan ikke vælge flyselskaber til eller fra ud fra politiske, sociale eller holdningsmæssige synspunkter, siger han.

LÆS OGSÅ: Rådmand: Slut med at forgylde kommune-bosser

LÆS OGSÅ: Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx