Af - 18/06-15 20:20

Moske opfordrede til valgboykot: Nu stemmer færre i GellerupMoske opfordrede til valgboykot: Nu stemmer færre i Gellerup

Gellerup-moskeens opfordring til at boykotte valget har tilsyneladende virket. Ærgeligt, siger rådmand.

storybild

Ali Khoubaize var en af de stemmeberretigede i Gellerup-området, som valgte at stemme ved folketingsvalget (Billede: Morten Eggert)

Det vakte stor opsigt, da bestyrelsesmedlem i den omstridste Grimhøj-moske i Aarhus, Youssef Loubani, umiddelbart efter valgudskrivelsen kom med følgende opdatering på sin facebook-profil:

- Brødre og søstre her er en opfordring til jer alle. Som i godt ved er der udnævnt valg den 18/06-2015 så derfor husk at holde jer væk fra stemmeboksen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Og nu viser tallene fra stemmestedet Globus 1, der omfatter Gellerup-parken i Aarhus, at stemmeprocenten er faldet markant. I 2011 stemte 76 pct ved valget, i år var det kun 64 pct, altså en markant tilbagegang, hvor hver tredje valgte at boykotte valget.

Aarhus-moske: Hold jer væk fra stemmeboksene
Aarhus-moske: Hold jer væk fra stemmeboksene

Ifølge Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for kultur -og borgerservice i Aarhus, samt valgtilforordnet på Globus 1, er der to grunde til stemmefaldet.

- En af grundende er at, det i dag er første dag i Ramadanen, hvor mange familier jo mødes. Så vi ville nok se det samme andre steder, hvis der var udskrevet valg juleaften, siger han.

BBC: Terrormistænkt går frit rundt i Aarhus
BBC: Terrormistænkt går frit rundt i Aarhus

Han anerkender dog også, at moskeens udtalelser har haft en betydning.

- Den anden faktor er jo, at nogle har været ude og opfordre folk til ikke at stemme. Det synes jeg er ærgeligt, og de gør de her folk en bjørnetjeneste for at stemme er jo at bestemme. Hvis ikke man stemmer, bliver man sat uden for indflydelse, siger han.

En af de unge med indvandrerbaggrund, som havde trodset opfordringen og var mødt op for at stemme, er enig i at moskeens udtalelser har virket blandt de unge.

Aarhusiansk imam skal betale bøde for jøde-udtalelser
Aarhusiansk imam skal betale bøde for jøde-udtalelser

- Det er klart, at der er nogle unge herude, som tror på hvad som helst. Og når nogen, så kommer med sådan opfordring, så virker det for nogle. Men for mig har det været vigtigt, at møde op og stemme. Jeg er født og opvokset her, og jeg føler mig som en del af det her samfund, lyder det fra Ali Khoubaize.

Omstridt moské nægter at tage afstand fra terrorangreb
Omstridt moské nægter at tage afstand fra terrorangreb

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx