Af Nicolai Skovgård - 19/01-16 07:28

DF'er i Randers: Frikadelleforslag er blevet misforståetDF'er i Randers: Frikadelleforslag er blevet misforstået

Frank Nørgaard forstår ikke, hvorfor forslaget om at sikre dansk madkultur i Randers har fået så stor omtale.

storybild

(Billede: Polfoto/Dresling Jens/Arkiv)

Mandagens byrådsmøde i Randers blev et af de mest omtalte i lang tid. Det skyldtes punkt 29 på dagsordenen, som omhandlede et forslag om udbuddet i kommunens madordninger.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Forslagsstilleren, Frank Nørgaard, undrer sig over, at forslaget har kunnet få så megen omtale i medierne. Forslaget affødte desuden en heftig debat i byrådssalen.

- Kritikerne i byrådet kom som forventet med mishagsytringer, fordi de ikke ville forstå, at det ikke handler om at proppe frikadeller ned i halsen på nogen, der ikke ønsker det.

- Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at den nationale presse også ville interessere sig for emnet, siger Frank Nørgaard.

- Det er jo bare en sikring af, at de danskere, der måtte ønske det, også i fremtiden kan få svinekød i de kommunale institutioner.

Svinekød på menuen er nu et krav i Randers Kommune
Svinekød på menuen er nu et krav i Randers Kommune

Med stemmerne 16-15 - alle Venstres og Dansk Folkepartis medlemmer stemte for - er det nu vedtaget, at dansk madkultur fremover skal udgøre en central del af tilbuddet i kommunens madordninger, så svinekød indgår på lige fod med andre fødevarer.

Og det endda selv om Venstre-manden Jens Peter Hansen faktisk var imod.

Men af hensyn til partilinjen og samarbejdet mellem de to partier gik han imod sin liberale overbevisning, og han stemte derfor for.

- Jeg ville have vundet slaget, men på sigt ville jeg have tabt krigen. Så jeg har måttet give efter, selv om jeg har haft svært ved det.

- Der er meget symbolpolitik i det her, og i praksis får det ikke nogen betydning, siger Jens Peter Hansen med henvisning til, at alle de kommunale madordninger lige nu serverer svinekød.

Østjyde får bøde for at køre flygtninge til færgen
Østjyde får bøde for at køre flygtninge til færgen

Og forslagsstiller Frank Nørgaard har da heller ingen intentioner om at indføre noget grisepoliti for at kontrollere, at henstillingen bliver fulgt.

- Jeg er sikker på, at hvis nogen fremover træder ved siden af, så er der borgere, der gør brug af madordningerne, som vil fortælle os det, siger han.

/ritzau/

Fire drenge politianmeldt for at kaste sne: - Kom frem med sandheden
Fire drenge politianmeldt for at kaste sne: - Kom frem med sandheden


LÆS OGSÅ: Fik bøde af politiet for at synge NWA-hit

LÆS OGSÅ: Efter MX-afsløring: Slut med forgyldte kommunebosser

LÆS OGSÅ: Kæmpemesse viser vejen for Aarhus' ungdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx