Af - 10/12-15 06:59

Stadsarkitekt: Sådan bruger du Aarhus om vinterenStadsarkitekt: Sådan bruger du Aarhus om vinteren

De seneste år er der kommet mere fokus på, hvordan man skaber liv i byen om vinteren. Stadsarkitekt fortæller hvordan.

Bildstrecke im Grossformat »

Om sommeren drikker folk rosé og nyder solen på cafeerne ved å’en. Om vinteren jager de gennem byen med halstørklædet op om snuden.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Når det er kedeligt og regnfuldt vintervejr, er der ikke meget ved at være ude. Så vil danskerne hellere hygge sig derhjemme med stearinlys, siger stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy og fortsætter:

- Man kan få meget mere ud af byrummene om vinteren og få mere fokus på det. Hvis man gør det hyggeligt med stemningsfuld belysning i forskellige bydele, får man mere ud af lyset og giver folk lyst til at være ude længere.

Parkering er blevet til park: Her bliver grønt byområde indviet
Parkering er blevet til park: Her bliver grønt byområde indviet

Han fortæller, at Aarhus Kommune netop arbejder på nogle projekter med lyssætning. På det nyåbnede Bispetorv er der kommet belysning i træerne.

- Jeg håber, at børnefamilierne vil bruge det som en slags legeplads – også om vinteren. Hvis man også kunne lave en kælkebakke, ville det være perfekt.

En anden legeplads, der også fungerer om vinteren, er den på DOKK1, fordi den er overdækket. Generelt er vinterbyrum noget man vil se mere til, forudser han.

Direktør for Cityforeningen i Aarhus, Claus Bech, fornemmer også et større fokus på vinterbyrum, og det er han glad for:

- Det er vigtigt, at en moderne by som Aarhus går forrest – også om vinteren. I en tid, hvor folk handler meget på nettet, stiller de større krav til helhedsoplevelsen, når de er ude at shoppe.

Havnefronten udvider med ny havlegeplads
Havnefronten udvider med ny havlegeplads

Han foreslår, at man forsøger sig med pop up-cafeer – noget, man er gode til i Malmö. Derudover er City Foreningen i dialog med kommunen om et anderledes julemarked på Bispetorv til næste år.

Gellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utryg
Gellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utryg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx