Af - 21/09-16 07:35

Bæredygtige spillesteder: - Vi vil være de nye og de førsteBæredygtige spillesteder: - Vi vil være de nye og de første

En omfattende omstilling til bæredygtige koncerter er i fuld sving i Aarhus. Spillestederne Atlas og VoxHall sætter sammen mere fokus på økologisk sprut og vedvarende energi til lyd og lys.

Bildstrecke im Grossformat »

‘Spillested version 1.0’ er et projekt, som bogstaveligt talt summer af liv i Aarhus. Spillestederne Atlas og VoxHall har med projektet startet en bæredygtig omstilling blandt andet ved at sætte bistader op på taget. Projektet bunder dog i noget mere jordnært.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Projektet handler i bund og grund om, at vi vil være de nye og de første i branchen - frem for de sidste af de gamle, siger manager på VoxHall, Tom Fjederholt.

- I sin enkelthed handler det om, at vi vil finde vores eksistensberettigelse, og det kan projektet hjælpe med. Mange virksomheder ved, hvad de laver, og hvordan de laver det, men ikke hvorfor. Det er derfor, de lukker, siger Tom Fjederholt.

I morgen kan du tappe din egen mælk i Føtex
I morgen kan du tappe din egen mælk i Føtex

I omstillingen har de for eksempel installeret så mange solceller og bistader på taget, at taget nu er fyldt til kanten.

- Efter et år med opsætning af solceller er der nu ikke plads til flere. Vores forventning er, at vi kan producere 25-30 procent af vores energi fra solcellerne, siger Tom Fjederholt og nævner nye LED-lys, økologisk alkohol og miljørigtige tryksager som eksempler på flere tiltag i deres omstilling.

Ifølge Tom Fjederholt har de nået mange af deres mål ved at presse samarbejdspartnere til at levere bæredygtigt. Men de er ikke i mål endnu.

Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken
Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken

- Vi går gerne langt, men en bæredygtig omstilling er som sådan ikke en religion for os. Nu skal vi sætte os ned og se, hvor vi skal hen herfra, siger Tom Fjederholt, der nævner affaldssortering som et eksempel på, hvad der bliver fokuseret mere på fremover.

Nyt supermarked sælger varer uden emballage
Nyt supermarked sælger varer uden emballage

Udsolgt musikfestival gør alt spiritus økologisk
Udsolgt musikfestival gør alt spiritus økologisk


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx