Af - 27/08-15 10:07

På kant med loven: Enlig mor forsøgt presset til at købe skole-ITPå kant med loven: Enlig mor forsøgt presset til at købe skole-IT

Selvom det burde være gratis at have sit barn i folkeskole, oplever flere forældre et stigende pres for, at man køber eget skole IT-udstyr. Kathe er en af dem.

storybild

Kathe Rasmussen er en af de forældre, som har oplevet skolernes IT-pres. (Billede: Privatfoto)

Metroxpress kunne tidligere i dag fortælle, hvordan flere og flere forældre melder om skoler der - i strid med loven - kræver at man køber IT-udstyr til deres børn til skolebrug.

En af dem, som har oplevet presset fra skolen, Kathe Rasmussen, hvis søn går på Vestervang Skole i Viborg.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Under et forældremøde i sidste uge, fik jeg beskeden om at man selv skulle medbringe, og at skolen kun havde 30 computere til 60-70 elever, siger hun.

- Jeg blev vred og ked af det, for jeg er enlig mor til to drenge, og har ikke mulighed for at købe den slags, og jeg troede jo skolen var gratis, siger hun.

Skoler på kant med grundloven: Presser forældre til at købe IT-udstyr
Skoler på kant med grundloven: Presser forældre til at købe IT-udstyr

Lederen af det pågældende skolemøde, Peter Mønster, understreger, at det er helt frivilligt om forældre, vil medbringe tablets til deres børn.

- Der må være tale om en misforståelse, for selvfølgelig stiller vi pc'er til rådighed for alle, siger han og oplyser, at han nu vil tage kontakt til den pågældende forælder.

Hver 12 forælder svarede - i en undersøgelse fra september 2014 - at deres barns skole har krav om forældrekøb af tablets. Noget som både Folketingets Ombudsmanden, og undervisningsministeriet slår fast, at man ikke må kræve.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx