Af - 07/09-16 15:25

Elever om inddeling af klasser efter etnicitet: En dårlig idéElever om inddeling af klasser efter etnicitet: En dårlig idé

Rektor på Langkaer Gymnasium i Tilst - vest for Aarhus - har inddelt deres nye 1.g’ere efter etnicitet. Ikke en god idé, lyder det fra elevrådsformanden og andre elever.

Bildstrecke im Grossformat »

Når man ankommer til Langkaer Gymnasium i Tilst, godt vest for Aarhus Midtby og ude hvor markerne starter, ser man med det samme, at fordelingen af etniske danske og tosprogede elever ikke er jævn.

Andelen af etniske danske elever på gymnasiet er ifølge rektoren droslet ned til kun 20 procent. Det er retning, har han nu valgt at stoppe ved at indføre inddeling af elever ud fra etnicitet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Efter at eleverne er inddelt efter studieretning, kigger vi nu på den etniske fordeling blandt nye elever. Årsagen er vores erfaringer med grupper af etniske danskere, der bliver så lille, at de ikke trives, siger rektor Yago Bundgaard.

Han indrømmer, at den sociale ulempe kan være, at nogle elever slet ikke møder etniske danske klassekammerater. I samme åndedrag påpeger han dog, at det samme ville ske, hvis han først fordelte danske elever jævnt ud, og de derefter flyttede skole.

Rektor håber at undgå diskrimination med opdelte klasser
Rektor håber at undgå diskrimination med opdelte klasser

Da en travl elevrådsformand sætter sig ned i kantinen for at give sit besyv, er det med blandede følelser.

- Umiddelbart en dårlig idé - dog også den mindst dårlige af alle de dårlige beslutninger. Vi er der nu, hvor alle de ting, vi kan gøre herude - som er meget få ting - alle er meget dårlige ideer, siger elevrådsformand Jens Philip Yazdani, som grundlæggende er imod at opdele efter etnicitet, men forstår dilemmaet, rektoren befinder sig i.

Han påpeger, at han mere ser beslutningen som en symptombehandling på et stigende samfundsproblem - og ikke kun et 'Langkaer-problem', som han kalder det - hvor samfundet bliver mere og mere polariseret i ghettoområder, som kommer til udtryk på de omkringliggende gymnasier.

Özlem Cekic advarer mod hvide og brune gymnasier
Özlem Cekic advarer mod hvide og brune gymnasier

Blandt eleverne på gymnasiet lyder det til, at stemningen vejer lidt mod, at det er en dårlig beslutning, rektoren har taget.

- I min klasse har vi snakket 45 minutter om, hvor dårlig en idé det her er. Det virker som en virkelig underlig idé for at komme problemet til livs. Det ville være bedre, hvis politikerne til at starte med sørgede for, at vores rektor ikke skulle tage sådan en beslutning, siger Magnus Bendtsen, der går i 3. g.

SF-baglandet støtter Pia Olsen Dyhrs integrationskamp
SF-baglandet støtter Pia Olsen Dyhrs integrationskamp

FN-komité: Danmark bør registrere etnicitet i CPR
FN-komité: Danmark bør registrere etnicitet i CPR


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx