Af - 02/06-16 10:35

SF: - Børn skal ikke vokse op med, at de voksne ikke arbejderSF: - Børn skal ikke vokse op med, at de voksne ikke arbejder

SF vil øge indsatsen for at få borgere i Gellerup og Bispehaven i arbejde. God ide, mener DF, der dog frygter, at det løber ud i sandet.

storybild

SF i Aarhus vil have flere ikke-vestlige borgere i arbejde, og det kræver blandt andet, at kommunen kommer ud til lokalområderne, frem for at borgerne skal finde helt ind til kommunens bygninger midt i byen. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

’Pligt til fællesskab’. Sådan lyder titlen på et nyt forslag fra SF i Aarhus, der handler om, at kommunens indsats for at få ikke-vestlige borgere i arbejde skal intensiveres.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det gælder særligt i Gellerupparken og Bispehaven, og det er baseret på, at den gruppe er overrepræsenteret blandt borgere, der har været på kontanthjælp i mange år.

- Den vigtigste grund er for mig at se, at børn ikke kommer til at vokse op med, at det er normalt, at voksne ikke arbejder. Det vil betyde, at vanskelighederne med at få dem integreret vokser eller stadig vil være lige så store, og vi skal have knækket den kurve, siger Thomas Medom (SF), der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt
Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt

SF vil blandt andet rykke kommunens jobindsats ud i lokalområderne, hvor der skal samarbejdes med boligforeninger og private virksomheder for at skabe praktikpladser og småjobs som vedligeholdelse og oprydning.

- Det behøver ikke at være 37 timer, men bare lidt arbejdsidentitet vil gøre, at de bliver et andet forbillede for deres børn, siger Thomas Medom, der mener, at det er nødvendigt at bruge flere penge på den her beskæftigelsesindsats.

- Situationen med parallelsamfundet kræver, at vi bruger metoder, der koster ekstra. Jeg mener, at det er klogt at lave investeringerne, for det er penge, der kommer tilbage i kommunekassen, siger han.

Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere
Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere

Forslaget bliver positivt modtaget af Dansk Folkeparti, der også selv har et forslag på vej, hvor de vil have alle, der har været på kontanthjælp i over 10 år, ud i 16 timers nyttejobs.

- Vi er som udgangspunkt for alle forslag, som er med til at kunne fremme beskæftigelsen. Det eneste problem er, at der bliver sat mange ting i gang, men at vi sjældent ser de store resultater. Der er det her nødt til at have en anden slagside, siger byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF) om SF’s forslag.

Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert
Se videoen: Aarhus-musikere står bag verdens første undervandskoncert

LÆS OGSÅ: Emmanuel møder passagererne med smil og ’sort humor’

LÆS OGSÅ: Power har store planer: Åbner i Aarhus og kigger på disse jyske byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx