Af - 29/03-16 11:08

Odins Soldater indtager nattelivet: Vil patruljere i de danske gaderOdins Soldater indtager nattelivet: Vil patruljere i de danske gader

Et privat borgerværn er på vej i mindst tre østjyske byer, hvor de vil udføre patruljer i nattelivet.

storybild

Soldiers Of Odin Danmark bærer ens jakker, når de patruljerer. (Billede: Soldiers Of Odin Danmark)

Det kontroversielle borgerværn Soldiers of Odin er i færd med at organisere sig i både Aarhus, Randers og Grenå.

På gruppens Facebook-side søges 10 medlemmer i hver by, som vil patruljere i nattelivet, så borgere kan føle sig trygge.

Trods navneligheden distancerer gruppen sig fra Soldiers of Odin Finland, som er ledet af en erklæret nynazist med målet om at beskytte finner mod flygtninge.

Den danske gruppe er også opstået i kølvandet på Europas flygtningekrise, men understreger i Facebook-opslag, at de hverken er racistiske, nationalsocialistiske eller kriminelle.

- Vi kan bare se, der er behov for mere beredskab i nattelivet. Vi vil beskytte folk – også hvis de hedder Ibraham eller Hassan. Vores vigtigste opgave er at holde øje, og ser vi noget ulovligt, så skrider vi ind, siger talsmand Arne Andersen.

Vores mål er at udføre systematisk patruljering torsdag, fredag og lørdag, hvor vi vil bruge vores borgerret og lægge os imellem, hvis der sker ballade.

Arne Andersen melder om stor opbakning i Østjylland og forventer, at de første patruljer er på gaden i løbet af en måned.

Soldiers of Odin er kendetegnet ved at bære ens jakker med rygmærker. Det har blandt andet fået justitsminister Søren Pind (V) til at blinke med advarselslamperne i et større interview i Politiken:

- Min største bekymring er, at folk begynder at tage sagen i egen hånd. At vi vil se de her meget voldsomme ord, som blandt andet bruges på de sociale medier og andre steder, materialisere sig i handling. Nu kan vi jo se de der brunskjorter begynde at gå rundt i danske gader.

En af de østjyske mænd, der har meldt sig under Odins faner, er Casper van der Heiden fra Skæringe.

Som tidligere dørmand har han efter eget udsagn selv set problemerne i nattelivet. 

Det fik ham til at ansøge om medlemskab i Soldiers of Odin, hvor han nu er blandt kandidaterne til en de 10 første pladser i Aarhus-gruppen.

- Politiet kan ikke være alle steder. Vi skal selvfølgelig ikke overtage deres opgaver, men det er en menneskelig ret at blande sig, hvis der sker ballade.

Efter Casper van der Heiden stod frem og erklærede, at han ønskede at blive en af Odins soldater, er han blevet kaldt ekstremist og racist, men han afviser, at det er årsagen til engagementet:

Casper van der Heiden med hunden Pax.

- Det er slet ikke det, det handler om. Det er med henblik på at gøre det hele lidt mere sikkert for mine unger, når de bliver større.´

Hverken Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) eller Østjyllands Politi har i dag ønsket at kommentere Soldiers of Odins indtog i Aarhus-området.

Sådan ser det ud, når Soldiers of Odin søger nye medlemmer i Aarhus:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx