Af - 20/12-16 15:30; Opdateret: 23/12-16 23:10

Guide: Grin for en god sag og brug nytårsaften med brætspilGuide: Grin for en god sag og brug nytårsaften med brætspil

Vi guider dig til fem fede ting, du kan lave i juleferien.

storybild

Martin Høgsted (tv.) kendt fra 'Danish Dynamite' er den ene af værterne ved dette års Comedy Aid. (Billede: Scanpix)

Så er det juleferie! Tid til pebernødder, dansen om juletræet og gaver. Men hvad skal ferien ellers bruges på? Vi guider til fem begivenheder i Smilets By.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

International julemad


Juleaften inviterer Satellitkøkkenet i samarbejde med Food Maker til en eftermiddag med decembermad fra nær og fjern. Det sker på Institut for (X) i A-Huset, hvor lokalet vil fyldes med dufte fra flere verdenskøkkener, når unge mødes på tværs af kulturer i forskellige madværksteder. Der vil for eksempel væres syrisk slik, franske bagnier og dadellækkerier. Målet er at bringe unge etniske danskere og unge flygtninge tættere sammen. Der er program fra 12-15.

Grin for en god sag


Ved Comedy AID kan du roligt grine med god samvittighed. Her støtter du nemlig Red Barnets arbejde, når du køber billetter. I år går overskuddet fra salget til børn på flugt fra krigen i Syrien. Årets værter er komikerne Martin Høgsted og Anders Grau, der vil byde en række af kollegaer velkommen på scenen. Det sker den 27. december klokken 15 og 20 i Musikhuset Aarhus. Billetter koster fra 270-470 kroner.

Den sidste jul


Selv om julemaden er spist og træet pillet ned, er der mulighed for liiige at få et skud ekstra julestemning. Jul i Friheden holder åbent den 27.-30. december, og hermed er der en sidste chance for at opleve det magiske juleland med mere end 300.000 julelys. I den nye bodeby kan du smage på lækkerier fra Kødbyens Mad og Marked – Aarhus. For eksempel confit de canard, søde pandekager og portvinsgløgg. Glædelig bagjul!

Årets sidste løb


Mikkeller Running Club er vært for et nytårsløb, hvor du kan teste formen inden årets sidste fest. Interesserede løbere mødes ved Mikkeller Bar Aarhus klokken 10, hvor dagens rute præsenteres, der bliver taget et holdbillede og herefter skal løbeskoene i gang. Der er gratis øl og kransekage bagefter.

Alternativ nytårsaften


Aarhus Brætspilscafé holder ekstraordinært åbent fra 15-01 den 31. december, og er dermed vært for en anderledes nytårsaften. Cafeen inviterer borgere, der heller ikke lige har nogle planer for årets sidste aften til at komme og spille med ligesindede. Der er også mulighed for at starte festen her, inden den store nytårsmiddag. Har du ikke årskort, koster det 30 kroner at spille. Godt nytår!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Ny gade til dine børns barndom? Nu...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx