Af Ritzau - 28/04-16 05:01; Opdateret: 28/04-16 07:49

Supermarked mod madspild udvider til AarhusSupermarked mod madspild udvider til Aarhus

Supermarkedet Wefood, der er startet af Folkekirkens Nødhjælp, udvider med to butikker.

Supermarkedet Wefood, der sælger overskudsvarer, udvider med to butikker. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Mad med brudt emballage eller en holdbarhedsdato med snarligt udløb er så populært, at Wefood, supermarkedet mod madspild, efter blot et par måneder udvider med to nye butikker.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Butikskonceptet er startet af Folkekirkens Nødhjælp for at mindske de mange ton fødevarer, der hvert år smides ud. Og konceptet har vist sig som en bæredygtig forretning, der allerede har tjent over 200.000 kroner.

- Der er kø på gaden hver eneste dag. Folk kommer ind og ser, hvad vi har, og det er det, der er meningen; at man ikke skal købe alle sine varer i en Wefood-butik, men at man ser, hvad vi har, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood på Amagerbrogade sidder til højbords i New York
Wefood på Amagerbrogade sidder til højbords i New York

Wefoods første butik åbnede på Amagerbrogade i København i slutningen af februar, og siden har forretningsideen trukket så meget opmærksomhed, at Birgitte Qvist-Sørensen har fortalt om konceptet til bekæmpelse af madspild til en forsamling i FN i New York.

I fremtiden er det dog ikke kun københavnerne, der skal kunne handle med god samvittighed, for den ene af to nye butikker skal ligge i Aarhus.

- Vi vil gerne have en butik mere i København, og så udvider vi i Aarhus i 2017. Aarhus er kulturby i 2017, og det vil vi mægtig gerne være med til at fejre, siger generalsekretæren.

Succesen raser i Wefood: Vi kan næsten ikke følge med
Succesen raser i Wefood: Vi kan næsten ikke følge med

Hun har en fast tro på, at konceptet kan bære at blive bredt ud og mener også, at der vil være varer nok at sælge af med tre butikker.

- Det tror vi, der er. Vi har fået mange gode aftaler med leverandører, og der er stor efterspørgsel på at kunne afsætte varer i butikker som vores, siger hun.

Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet
Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet

Der er da også masser af mad at tage af, for hvert år bliver der smidt op imod 700.000 ton mad ud i Danmark.

Derfor tror Birgitte Qvist-Sørensen heller ikke, at der er grænser for, hvor udbredte Wefood-butikkerne kan blive.

- Nu har vi den ene butik, og vil gerne udvide med to mere, og så længe der er varer og interesserede kunder og gode frivillige, så fortsætter vi, siger hun.


LÆS OGSÅ: Genbrugsbutik for mad åbnet: Køb din mad 'brugt' til halv pris

LÆS OGSÅ: Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op

LÆS OGSÅ: Supermarked sætter overskudsmad på hylderne

LÆS OGSÅ: Køb mad til halv pris: Danmarks første sociale supermarked åbner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx