Af - 03/11-16 11:34; Opdateret: 03/11-16 14:36

Letbanen kørt af sporet: Splid på borgen over de næste etaperLetbanen kørt af sporet: Splid på borgen over de næste etaper

Venstres nej til fortsat statsstøtte til letbaneprojektet i Aarhus har skabt dyb uenighed på Christiansborg. Socialdemokraterne kalder det uambitiøst.

storybild

Der bygges og bygges for at holde tidsplanen. Letbanebyggeriet skulle gerne stå klar i 2017, men nu ser det ud til, at de ekstra planlagte etaper, der hedder Aarhus Ø - Brabrand og Hinnerup - Lisbjerg, ikke bliver til noget, nu hvor regeringen har sagt, at de vil stoppe statsstøtten. Sådan lyder vurderingen fra konstituerende rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius. (Billede: Henning Bagger)

Kommende etaper i Letbane-byggeriet har fået et klart nej til flere penge fra staten, da det ifølge Venstre ikke længere er et projekt, som staten skal blande sig i.

Nyt letbaneprojekt aflivet af Venstre
Nyt letbaneprojekt aflivet af Venstre

- Vi har i regeringen været glade for at give en håndsrækning i form af starthjælp til letbaneprojektet i Aarhus, men nu er det altså blevet et lokalt ansvar. Staten har masser af se til, og noget er altså vigtigere end andet, siger trafikordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Den udmelding har skabt dyb uenighed på Christiansborg. Socialdemokraterne kalder den direkte uambitiøs.

- Som trafikordfører kan man ikke sige, at noget er udelukket på forhånd. Jeg synes, det er en unødig kommentar og en direkte uambitiøs holdning at have. Vi finder nok ikke pengene lige om hjørnet, men der er ingen tvivl om, at det er et stærkt og visionært projekt. Hvorfor overhovedet være med fra starten, hvis man så giver op senere, siger trafikordfører Rasmus Prehn, der påpeger, at med en S-ledet regering, vil sådan en holdning ikke komme på tale.

Radikale Venstre er også af den holdning, at statsstøtten ikke burde stoppe her.

- Vi vil gerne være med til at putte penge til flere letbaner i Aarhus. Og selvom der ikke er penge til det lige nu, så kan vi se at trafikken i Aarhus er ret heftig, og vi tror ikke på at den udfordring kan løse sig ved biltrafik, siger trafikordfører Andreas Steen.

Pas på: Nye vejskilte forude
Pas på: Nye vejskilte forude

Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti ser ikke sit parti være med til at poste flere penge i projektet, før der er styr på økonomien.

- Nu har vi i flere omgange set, at den nuværende letbane er blevet væsentligt fordyret. Så jeg vil lige have den bygget færdig og se hvordan økonomien ser ud i den, inden jeg vil komme med nogle flere statskroner til kommende etaper, siger trafikordføren.

Ingen hegn eller bomme: Ny letbane skal køre blandt folk
Ingen hegn eller bomme: Ny letbane skal køre blandt folk

Letbaneforsinkelse koster en halv million om dagen
Letbaneforsinkelse koster en halv million om dagen


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx