Af - 16/09-16 13:07; Opdateret: 16/09-16 19:22

Yahya Hassan har fået sin dom: Sådan lyder straffenYahya Hassan har fået sin dom: Sådan lyder straffen

Digteren Yahya Hassan har fredag fået en fængselsdom ved Retten i Aarhus. Han har taget imod dommen og havde efterfølgende overskud til at smile ned til sin mor.

Bildstrecke im Grossformat »

Yahya Hassan skal i fængsel i et år og ni måneder.

Det blev slået fast i Retten i Aarhus fredag eftermiddag på den tredje og sidste dag i retssagen mod digteren, der var tiltalt for 35 lovovertrædelser.

Digteren tog imod dommen, der ud over den ubetingede fængselsstraf også lød på en bøde på 40.000 kroner, konfiskering af bil og motorcykel, fratagelse af kørekort i et år og en erstatning på 1.848 kroner til den 17-årige dreng, han skød i foden og låret tilbage i marts. Yahya Hassan skal desuden betale sagens omkostninger.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Yahya Hassan ankom til retten i sort jakkesæt, og han fremstod rolig og fattet under hele domsafsigelsen. Bag ham sad en fyldt retssal, da man måtte afvise at lukke de sidste tilhørere ind, fordi der ikke var stole nok.

Efter domsafsigelsen krævede anklager Lars Petersen, at Yahya Hassan skulle forblive varetægtsfængslet efter domsagsigelsen. Omvendt påpegede forsvarer Michael Juul Eriksen, at han skulle løslades, indtil han kan komme i et rigtigt fængsel.

Begrundelsen var blandt andet, at Yahya Hassan allerede har været fængslet i seks måneder, og at han er en måned fra at kunne komme på udgang.

Yahya Hassan på vej ud af retten: - Vi ses snart
Yahya Hassan på vej ud af retten: - Vi ses snart

Da dommeren gik ud for at træffe afgørelse i forhold til afsoningen af straffen, åbnede Yahya Hassan op for sin ellers rolige attitude.

Først sendte han et smil ned til sin mor, som han også fik lov til at snakke med, og efterfølgende havde han også overskud til at smile ned mod de mange journalister, der var mødt op for at sætte punktum i den tre dage lange retssag.

Da dommeren vendte tilbage var det dog med en kedelig nyhed, set med Yahya Hassans briller. Han skal nemlig forblive varetægtsfængslet, og den beslutning valgte han og forsvareren at kære til landsretten.

Yahya Hassan: - Jeg bliver nødt til at flytte på bøhlandet
Yahya Hassan: - Jeg bliver nødt til at flytte på bøhlandet

Selve retssagen begyndte den 5. september, hvor Yahya Hassan erkendte stort set alle de anklager, der var mod ham. Kun omkring skudepisoden tilbage i marts erklærerede han sig uskyldig i enkelte tilhold.

Samme dag fik vi også digterens eget udlæg af skudepisoden, hvor han blandt andet fortalte, at han var "skrækslagen" i forbindelse med episoden, der altså endte med at en 17-årig dreng blev skudt i foden og i låret.

Anklager Lars Petersen havde på forhånd krævet "ikke under tre års ubetinget fængsel" samt konfiskering af bil og motorcykel og betaling af færdselsbøder for 113.000 kroner.

Forsvarer Michael Juul Eriksen mente omvendt, at skudepisoden var lovligt nødværge, og at straffen højest kunne blive 18 måneder - heraf en tredjedel betinget.

Vidne: - Yahya Hassan søgte ikke konflikten
Vidne: - Yahya Hassan søgte ikke konflikten

LÆS OGSÅ: Yahya Hassans egen beretning: - Jeg var skrækslagen

LÆS OGSÅ: Vidne: - Troede bare, det var en leg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx