Af - 05/04-16 07:38; Opdateret: 05/04-16 12:40

Ulovlige pirataxaer på fremmarch: Lænser kundernes kreditkortUlovlige pirataxaer på fremmarch: Lænser kundernes kreditkort

Politiet advarer mod pirattaxaerne i det aarhusianske natteliv, som ripper kundernes dankort.

storybild

Klostertorvet i Aarhus. (Billede: Polfoto)

Flere og flere unge bliver udsat for tricktyveri, når de tager en pirattaxi hjem fra en bytur i det aarhusianske natteliv.

Fra 2014 til 2015 er antallet af anmeldelser for ulovlig pirattaxakørsel således mere end fordoblet fra 24 til 65 sager, viser en ny opgørelse, som Østjyllands Politi har udarbejdet for Aarhus Taxinævn.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Desværre kommer de mange anmeldelser på grund af, at flere og flere har fået misbrugt deres kreditkort. For når turen er gået godt, hører vi ikke om det, fortæller pressekoordinator ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.

Pas på: Flere unge ofre for dette pirattaxi-trick
Pas på: Flere unge ofre for dette pirattaxi-trick

Chaufførene, der typisk har en eller flere medgerningsmænd med sig bilen, benytter sig ofte af den samme fremgangsmetode, forklarer hun.

- Typisk stopper de ind forbi en benzintank og beder kunden stige ud og tanke op som betaling. Her aflurer de så kundens pinkoden og stjæler kortet, hvorefter de hæver på det. Det kan alt fra 1000 til 5000 kroner, før kortet bliver spærret af Nets, siger Marianne Morgen.

Spillegale kriminelle svindler med odds: Især denne landsdel er ramt
Spillegale kriminelle svindler med odds: Især denne landsdel er ramt

Hun tilføjer, at sagerne er svære at opklare for politiet, der således kun har sigtet fire personer for ulovlig pirataxikørsel over de seneste to år.

- Sagerne er svære at løbe op, fordi gerningamændene typisk kører ud på nogle tanke, hvor der er ikke er noget videoovervågning. Og tit er der heller ikke meget gå efter hos ofrene, fordi de typisk har været berusede og derfor ikke kan huske ret meget.

- Vores bedste råd er derfor, at der skal stå taxa på taget af bilen, når man vælger at få et lift hjem fra byen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Markant færre sigtes nu for at køre pirattaxa i Aarhus

LÆS OGSÅ: Endnu en Uber-chauffør sigtet for at køre pirattaxa i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx