Af - 09/07-15 10:29

Aarhus er på vej til at få sit første veteranhjemAarhus er på vej til at få sit første veteranhjem

En villa i Brabrand kan blive rammerne for Aarhus' første veteranhjem.

storybild

Tidligere udsendte soldater hædres. (Arkivfoto). (Billede: Polfoto)

Tidligere på året fik Fonden Danske Veteranhjem tildelt 8,7 millioner kroner til at etablere et veteranhjem i Aarhus for hjemvendte soldater i samarbejde med Aarhus Kommune, men veteranhjemmet er stadig ikke etableret. Nu er næste skridt taget.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Fonden bag det kommende veteranhjem har nemlig kig på en arkitekttegnet villa fra 1962 beliggende i Brabrand, som de ønsker at købe. Villaen koster 5,9 millioner kroner.

- Villaen giver muligheden for at vi kan skabe og komme langt i forhold til, hvad det er vi gerne vil lave. Vi vil skabe nogle rammer, der kan give ro, der indbyder til at man kan få lov til at være, som man nu er - nogle rummelige rammer og så vil vi sammen med veteranrerne udforme stedet. Det er dem, der skal bestemme, hvilke ting og tilbud, vi skal have, siger Michael Alber, der står i spidsen for det nye hjem og kalder det et refugie.

- Der skal være plads til gode faciliteter til gode værelser - helt praktisk et godt køkken og opholdsrum, der skal være internet - livet er alt for dårligt internet, siger han.

Han fortæller også, at hjemmet har havkajakker og mountainbikes og andre faciliteter står på ønskeseddelen, som de håber, nogle vil hjælpe os med at få økonomiske midler til at finansiere.

- For vi skal skabe rammerne til at skabe Danmarks bedste veteranhjem, slutter han.

Aarhus Kommune skal nu behandle ansøgningen om veteranhjemmet. Der ventes at være truffet en beslutning efter 10. august, når fristen for naboer, til at komme med høringssvar, er udløbet. Desuden skal bopælspligten ophæves og der skal gives landzonetilladelser, før hjemmet endelig kan etableres.

Der bor 1249 krigsveteraner i Aarhus.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx