Af - 06/09-15 16:57

Aarhus-drenge snupper hotdog-sølv på hjemmebaneAarhus-drenge snupper hotdog-sølv på hjemmebane

Ingen kunne måle sig med de regerende mestre ved DM i traditionelle hotdogs, men andenpladsen var også helt fin for fire studerende fra Aarhus.

Bildstrecke im Grossformat »

En hotdog er meget mere en pølse og brød, og søndag formmiddag blev det afgjort, hvem der kan laves landets bedste af slagsen.

Det skete til Food Festival på Tangkrogen i Aarhus, hvor en større del af pladsen var blevet overtaget af pølsevogne i anledningen af Hotdog DM 2015.

I blandt dem stod der også en cykel, der skulle være med i kategorien for traditionelle hotdogs. Den tilhører fire kandidatstuderende fra Handelshøjskolen i Aarhus, der startede 'Hotdogcyklen' tilbage i april.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

I fem måneder har de køret rundt til forskellige events og selskaber og serveret hotdogs fra deres cyklende skinkekutter, og nu prøver de altså kræfter med et danmarksmesterskab.

- Vi ser det som en manddomsprøve, at vi nu skal kæmpe mod nogle mere garvede i faget. Vi kan ikke løbe fra, at vi er underdogs, så vi vil blive glade for en top tre-placering, siger Kristoffer Andreasen, der sammen med Mikkel Juul-Olsen og Casper Bach står og laver hotdogs til Food Festivalens mange gæster.

Se her, hvordan 'Hotdogcyklen' laver deres version af den klassiske hotdog:

TV:
TV: "Kaos" i Aarhus: Kæmpe-måger invaderer Festugen

Der er også en konkurrence om at blive 'Hotdog Kongen', og den får man, hvis man sælger flest "døde indianere i kano" på den time, hvor dommerne skal igennem de seks deltageres hotdogs, inden de kan bestemme vinderen.

Og selv om de tre hotdog-kokke har travlt med at få fisket pølserne op af det kogende vand og presset deres remoulade og senneps-kombination ud over, så har de også tid til at fortælle lidt om, hvorfor de er havnet på en hotdogcykel.

- Det startede egentlig bare en hyggelig aften, hvor vi fik nogle øl. Vi snakkede om, at det kunne være sjovt at have en pølsevogn, og lige pludselig var det virkelighed, siger Casper Bach.

- Men det er egentlig bare en slags hobby for os. Vi regner ikke med at blive rige på det, for det er for at have det sjovt, at vi gør det, uddyber han.

TV: Kæmpe lysshow i Aarhus er 'fedt', 'fedt' og 'fedt'
TV: Kæmpe lysshow i Aarhus er 'fedt', 'fedt' og 'fedt'

'Hotdogcyklen' er sidste deltager til at sende en bakke med hotdogs op til dommerne, der tilsyneladende er umættelige. Efter de har sat tænderne i dem, og smagsløgene har været gennem seks traditionelle hotdogs, er det tid til at finde vinderen.

Det bliver ikke 'Hotdogcyklen,' der løber med sejren, men der er alligevel en del at glæde sig over for de tre kandidatstuderende, der til dagens DM mangler det fjerde medlem, Nikolaj Thulstrup. De snupper nemlig andenpladsen.

- Det er pisse fedt, at vi kunne hamle op med de andre i konkurrencen, når vi kun har været i gang i nogle måneder. Vi er allerede i fesstemning, og det fortjener vi også, fortæller Kristoffer kort efter præmieoverrækkelsen.

TV: Vandglade unge prøver kræfter med 'blob jump'
TV: Vandglade unge prøver kræfter med 'blob jump'

Sejren gik fuldstændigt suverænt til de forsvarende mestre fra PølseMageriet ved Silkeborg, der vandt for tredje år i træk, men hos dommerne var der også ros til 'Hotdogcyklen'.

- De gjorde det rigtig godt. Der var liv i deres version, og så holder den sig stadigvæk inden for rammerne for en traditionel hotdog. Jeg glæder mig til at se mere til dem næste år, lød det fra Ole Troelsø, der er madanmelder for Børsen.

I den moderne kategori vandt Jeppe Foldager fra den københavnske restaurant Alberto K. titlen for andet år i træk. 'Hotdog Kongen' blev Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, der solgte suverænt flest af de moderne hotdogs.

LÆS OGSÅ: TV: Aarhusianere svinet til af skuespillere i bur: Her bliver det hævnet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx