Af - 08/04-16 11:06

Politiet advarer mod brug af pirattaxaer: Så lad dog vær'Politiet advarer mod brug af pirattaxaer: Så lad dog vær'

Med tre tilfælde af stjålne dankortoplysninger inden for den seneste uge, går Østjyllands Politi nu ud med en konkret advarsel mod at køre med pirattaxaer.

storybild

Tag sådan en her i stedet for, lyder opfordringen blandt andet fra Østjyllands Politi. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Nu er den gal igen med de pirattaxaer.

Sådan har man det hos Østjyllands Politi, der nu igen er ude at advare mod brugen af dem. 'Så lad dog vær',' skriver de i fredagens døgnrapport, hvor de lister tre forskellige tilfælde fra den forløbne uges tid.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

To af dem skete sidste weekend, mens den sidste var natten til fredag - alle gange har det været unge mænd, der er blevet snydt, skriver politiet, der beskriver fremgangsmåden sådan her:

'Undervejs tankes bilen med forurettedes dankort. Koden aflures og under forskellige fremgangsmåder lykkedes det gerningsmanden at stjæle kortet. Forurettede opdager ikke noget, før de hører fra banken, at kortet er spærret.'

Så sent som i tirsdags kunne metroxpress fortælle, hvordan antallet af anmeldelser med for ulovlig pirattaxakørsel i Østjyllands Politikreds var mere end fordoblet fra 24 sager i 2014 til 65 sager i 2015.

Guide: Her er fem fede ting til weekenden i Aarhus
Guide: Her er fem fede ting til weekenden i Aarhus

I den forbindelse fortalte pressekoordinator ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen, at det var alt fra 1.000 til 5.000 kroner, som gerningsmændene nåede at hæve på kortet. Ny lyder advarslen til borgerne så:

'Kort og godt, sig nej tak til tage en pirattaxa. Der er gentagne gange advaret mod dem, men det til trods fortsætter sagerne med at komme ind, og fremgangsmåden er altid den samme,' skriver politiet, der i stedet giver følgende råd:

'Tag en af byens taxaer eller aftal med din kæreste, familie, naboer, venner, at de henter dig, så undgår du mange problemer.'

Danskere søges til verdens bedste mandejob
Danskere søges til verdens bedste mandejob


LÆS OGSÅ: Bombetrussel-usandhed fælder omstridt folketingskandidat

LÆS OGSÅ: Kriminalforsorgen må ikke afbryde Yahyas sultestrejke

LÆS OGSÅ: Advokat: Yahya Hassan er gået i sultestrejke i arresten

LÆS OGSÅ: Hitler, Hamas og flerkoneri: Se de vilde udtalelser fra Elbæks omstridte kandidat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx