Af - 23/02-16 22:26

Kæmpe hit i Aarhus: Burger-joints 'skyder op alle mulige steder'Kæmpe hit i Aarhus: Burger-joints 'skyder op alle mulige steder'

Senest åbnede en ny burgerrestaurant i fredags, og der er flere på vej. Et 'storbyfænomen', der især hitter blandt unge, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du foretrækker din bøf mellem to stykker brød, så er der efterhånden masser af steder i Aarhus, hvor du kan få sådan en. Burgerrestauranterne åbner nemlig på stribe.

- Man kan jo se, at de skyder op alle mulige steder og i alle mulige afskygninger, så der er tale om en klar trend, siger Dorte Wimmer, der er direktør hos Retail Institute Scandinavia, og som har arbejdet med trends og forbrugeradfærd i over 15 år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Den nyeste dreng i klassen er The Burger Shack, der åbnede på Frederiksgade i fredags, og her tør man godt satse på burgere, selv om de langt fra er alene på markedet.

- Vi startede jo, fordi vi kunne mærke, at det her er trendy og moderne, og vi mener, at vi kan gøre en forskel med vores økologiske og bæredygtige koncept, siger marketingschef Philip Kejser.

The Burger Shack startede da også med manér, da de måtte melde udsolgt på første dag efter at have langet over 1.000 burgere over disken.

Mor til 14-årige Lærke: - Politiet kan ikke hjælpe os i sag om nøgenfotos
Mor til 14-årige Lærke: - Politiet kan ikke hjælpe os i sag om nøgenfotos

En af dem, der var blandt de første med kvalitetsburgere i Aarhus er The Burger Joint, og selv om de har fået væsentligt flere konkurrenter, så er der fuld knald på deres restaurant.

- Vi kan ikke mærke, at der er kommet andre til. Faktisk mærker vi, at det går fremad, og vi har mere og mere travlt for hver dag, der går, siger ejer Jusuf Maslo.

Se kortet: Så svært er det at få kørekort i København og Aarhus
Se kortet: Så svært er det at få kørekort i København og Aarhus

Dorte Wimmer kalder burger-trenden for et 'storbyfænomen', og hun mener især, at den rammer unge mellem 15 og 35 år.

- De foretrækker de hurtige løsninger, og så foretrækker de at spise sammen med andre og gerne ude, så her rammer de her burgerrestauranter lige ned i segmentet, fordi der er fokus på kvalitet, og man kan komme langt for 100 kroner.

Metroxpress har tidligere skrevet om, hvordan københavnske restauranter indtager Aarhus, og her er Grillen og Tommi's Burger Joint to gode eksempler på det. At de rykker til Aarhus er der en god forklaring på, fortæller Dorte Wimmer.

- Når du først har din plads i København, så er det naturligt at prøve i Aarhus. Og så bruger unge mennesker i København dobbelt så mange penge på at spise ude som resten af Sjælland, og så er det jo bedre at vælge at åbne i Aarhus frem for Roskilde.

Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner
Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner


LÆS OGSÅ: Høj fart kan forklare alvorlig trafikulykke

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand skudt i København
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx