Af - 15/02-16 14:06

Aarhus i top med at få flygtninge i jobAarhus i top med at få flygtninge i job

Men vi kan stadigvæk gøre det bedre, mener rådmand Thomas Medom.

storybild

Marts sidste år åbnede det såkaldte Integrationsnet i Aarhus, der er Dansk Flygtningehjælps praksisorienterede kompetence-center indenfor integration af flygtninge og indvandrere i Danmark. Her ses et gruppbillede af brugerne, samt Aarhus' borgmester Jakob Bundsgaard øverst i midten. (Billede: Polfoto)

Aarhus er landets næstbedste kommune til at få flygtninge i job efter den 3-årige integrationsperiode, viser ny Agenda-analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

- Det er et klap på skulderen til både virksomheder og medarbejderne på jobcentret, at vi i Aarhus er Danmarks næstbedste kommune til at få flygtninge i job og ligger over regeringens officielle målsætning for, hvor mange flygtninge en kommune skal få i job, siger social- og beskæfigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

På trods af det positive resultat er der dog stadig plads til forbedringer, mener han.

- Vi kan stadigvæk gøre det bedre. Med sprogundervisning på virksomhederne, bedre udnyttelse af asylfasen til afklaring og forberedelse og fortsat fremgang i kommunens hurtigt voksende kontakt til virksomhederne kan vi komme endnu længere, siger Thomas Medom.

KL: Der mangler 49.000 flygtningeboliger de kommende år
KL: Der mangler 49.000 flygtningeboliger de kommende år

Som Metroxpress tidligere har kunnet fortælle, har kommunens indsats dog på ingen været billig.

Ifølge et notat fra beskæfttigelsesforvaltningen forventer man således, at den endelige regning for flygtningeindsatsen i 2015 lander på mindst 145 millioner kroner – og det er endda kun i beskæftigelsesforvaltningen.

Her må flygtninge ikke arbejde med børn
Her må flygtninge ikke arbejde med børn

Pengene skal dog ikke kun betales af kommunen. Staten betaler 57,5 millioner kroner via refusion, og minimum 30 millioner via lang række tilskud. Tilbage er der dog stadig op mod 57,5 millioner.

Ifølge selvsamme notat fra Beskæftigelsesforvaltningen havde Aarhus medio januar modtaget 445 flygtninge af deres 2015-kvote på i alt 515. Dertil kommer yderligere 132 flygtninge via familiesammenføringer. Kvoten løber frem til og med februar.


LÆS OGSÅ: Venligboerne åbner ny café i Aarhus

LÆS OGSÅ: Kommune har brugt mindst 145 millioner kroner på at håndtere flygtninge

LÆS OGSÅ: Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger

LÆS OGSÅ: Indvandrere sendes hjem med penge på lommen: Vender tilbage til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx