Af - 22/09-16 10:42

Danmarks bedste universitet er rykket vestpåDanmarks bedste universitet er rykket vestpå

Så er vel nok den mest prestigefyldte liste over verdens bedste universiteter offentliggjort. Københavns Universitet er rykket 38 pladser ned og er nu overhalet af Aarhus Universitet.

storybild

Aarhus Universitet kan nu glæde sig over at ligge i top-100 over verdens bedste universiteter. De ligger nu på plads nummer 98 og har dermed overhalet Københavns Universitet, som ligger på plads nummer 120. (Billede: kim Haugaard)

Den helt store vinder blandt de danske universiteter er lige nu Aarhus Universitet. Den såkaldte The Times Higher Education World University Ranking (en rangering af samtlige universiteter i verden, red.) er netop offentliggjort.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Listen bliver internationalt regnet for at være den mest prestigefyldte liste over universiteters sammenligning og rangering verden over, og det er på denne liste, at Københavns Universitet nu er faldet fra plads nummer 82 sidste år til nummer 120 i år.

LÆS OGSÅ: Professor er skuffet og ked af skolernes nationale test

Aarhus Universitet er derimod hoppet fra plads nummer 106 sidste år til nummer 98 år, hvilket gør det til det højt rangerede universitet i Danmark på listen.

Lektor ved Aarhus Universitet Michael Böss udtaler til Berlingske, at listen vil have størst betydning for tiltrækning af udenlandske studerende og forskere. Og at listerne også bliver brugt, når der skal fordeles EU midler til forskning.

LÆS OGSÅ: Danske universiteter styrtdykker på verdensrangliste

LÆS OGSÅ: Liste: Københavns Universitet er kontinentets næstbedste


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx