Af - 17/08-15 10:13

Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudtTyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt

Flere kanoner, utallige revolvere og to vasketøjskurve fyldt med knive og bajonetter er fundet i en villa i Risskov.

Bildstrecke im Grossformat »

En 17-årig indbrudstyv brød ind i et våbenspækket hus i Risskov natten til onsdag. Her ses noget af den massive fangst.

Der skulle et indbrud til før en 79-årig mands våbenspækkede hjem på en villavej i Risskov blev afsløret.

Det forklarer politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Poltii til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi fik natten til onsdag en melding om, at der var et indbrud i gang i Risskov, og vores betjente fanger kort efter den 17-årige inbrudstyv med en tromlerevolver, som han havde fundet i huset. Beboeren var på ferie, men vores folk stak hovedet indenfor og kunne se, der var rigtig mange våben derinde, siger han.

Ejer af villa fyldt med pistoler, rifler og maskinpistoler er nu anholdt
Ejer af villa fyldt med pistoler, rifler og maskinpistoler er nu anholdt

Huset viste sig da også at være spækket med våben.

- Det tog os to dage bare at ransage huset. Og for at give et indtryk af, hvor meget vi fandt, har vi to vasketøjskurve fyldt med blankvåben - altså knive og bajonetter og den slags. Vi fandt også masser af jagtvåben, våben til skydebaner, pistoler, revolvere, sabler, sværd og sågar salutkanoner, forklarer betjenten.

Ammunitionsrydningstjeneste blev også tilkaldt, da man fandt sort krudt i huset, mens Hjemmeværnet bevogtede huset om natten.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Politiet er stadig i gang med at forsøge at få et overblik over antallet af våben, men man vurderer, at der er tale om flere hundrede våben, som vel og mærket stort set alle virker.

- Han havde samlet det her sammen hele sit liv og havde ikke tilladelse til meget af det. Og det der skete her er jo vores frygt med de her samlere, for de våben var lige ved at ende i de helt forkerte hænder og kunne være blevet brugt til røverier og andet, siger han.

Tip har afsløret over 100 skydevåben i villa
Tip har afsløret over 100 skydevåben i villa

Den 79-årige er nu sigtet for at have overtrådt straffeloven ved at være i besiddelse af farlige våben, samt for flere overtrædelser af våbenbekendtgørelsen. Han erkender de faktiske forhold.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx