Af - 23/06-16 14:33

Nye studenter smider ALT tøjet for at få en bølge i huenNye studenter smider ALT tøjet for at få en bølge i huen

- Det er en tradition i Aarhus, at når man er på studenterkørsel, så skal man i springvandet og nøgenbade - kun iført hue, fortæller studenten Søren Dige.

Bildstrecke im Grossformat »

Drengene fra 3. A på Aarhus Business College i Vejlby hoppede onsdag i springvandet under deres studenterkørsel - uden en travl på kroppen andet end deres studenterhue.

En flok nybagte studenter fra Aarhus Business College i Vejlby sprang onsdag morgen i springvandet foran Aarhus Rådhus uden en travl på kroppen.

Traditionen lyder nemlig på, at alle studenter der bader nøgne iført studenterhue, får klippet en bølge i huens siderem.

- Vi var ude at køre studenterkørsel og undervejs lagde vi et stop ved springvandet. Det er en tradition i Aarhus, at når man er på studenterkørsel, så skal man i springvandet og nøgenbade - kun iført hue, fortæller 20-årige Søren Dige, da metroxpress snakker med ham dagen derpå.

Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen
Trine fik 7 i kemi - men så sprængte hun karakter-skalaen

Sammen med de andre drenge fra klassen trodsede han det dårlige vejr og hoppede en tur i springvandet, Agnete og Havmanden som det bliver kaldt. Pigerne derimod hoppede over den våde fornøjelse og så på fra sidelinjen.

- Det var en kølig omgang og så regnede det samtidig, men vi havde håndklædet klar oppe i studentervognen, og så havde vi lidt alkohol i blodet, så det hjalp lidt på det, siger Søren Dige.

20-årige Mikkel dropper denne studenter-tradition
20-årige Mikkel dropper denne studenter-tradition

Der blev dog taget revanche på indtagelsen af alkohol, som både drengene og pigerne fik indenbors under studenterkørslen, der kun er begyndelsen på flere uger med fest og fejring.

- Nu begynder alle studentergilderne, hvor vi skal hjem og drikke i haverne og hygge os sammen, så det glæder jeg mig til, fortæller den nyudklækkede student.

I tilfælde af du ikke helt har styr på alle reglerne, der er forbundet med studenterhuer, har Metroxpress lavet en liste med alle studenterhue-reglerne, som du kan læse her.


LÆS OGSÅ: Gymnasium tilbyder Ramadan-billet til studentermiddag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx