Af - 23/06-15 14:25; Opdateret: 23/06-15 14:38

Studenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasietStudenterne springer ud: Deres 3 råd til at klare gymnasiet

I denne uge får de fleste danske 3.g'ere huen på og efter sommer begynder nye unge den rejse, de netop har sluttet. Her er deres råd til kommende studenter til at klare den.

Bildstrecke im Grossformat »

I gården på Aarhus Katedralskole sprænger champagnepropperne i takt med, at unge piger og drenge kommer ud fra deres sidste eksamen. Forældre, søskende og venner står parate med den røde hue og store smil på læberne. Tre år på gymnasiet slutter i denne uge for de fleste danske 3.g'ere.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

19-årige Filip Færgeman er en af de nyudklækkede studenter. Han står også snakker med nogle venner, lettet efter sidste eksamen. Han fik et syv-tal i huen efter at have været oppe i AT og han er rimelig tilfreds. Han har ét råd til de kommende studenter for at klare de tre hårde år: man bør engagere sig mest muligt i fællesskabet:

- Jeg kender én, der græd over et syv-tal. Man skal ikke tage det for mere end det er, tror jeg. Man skal også huske det sociale. Mit råd er: engagér dig mest muligt på skolen. Jeg har været med i festudvalget og det har givet mig så meget, som man ikke kan få fagligt. Hvis man er en 12-tals pige, tror jeg, man kan risikere at stå tilbage uden den der sociale udvikling, som også er vigtig, siger han.

3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst
3.g’ere i panik: - Vores vogntur er aflyst

Anna Rebekka Ross har også lige fået huen på. Hun er enig:

- Det sociale er vigtigt. Det er det, der tæller, når du skal op mandag morgen og kæmpe dig igennem en masse hårde fag, siger hun.

En anden der lige har fået huen på, er Nina Frank på 20. Hendes råd er, at man skal lade være med at køre hinanden for meget op til et karakterræs - det går nok, selvom man ikke får tolv i alle fag.

- Tag det med et gran salt. Man skal huske på, at man er god nok, selvom man ikke altid får tolv, siger hun.

17-årige Selma står frem: Rystede af skræk under eksamen
17-årige Selma står frem: Rystede af skræk under eksamen

Studenterne fra Aarhus Katedralskole er dog først helt færdige på fredag, hvor der afholdes dimission på skolen. Derefter skal de ud og køre i vogn. Skål!

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx