Af - 20/01-16 12:56; Opdateret: 20/01-16 17:13

19-årige Rachel efter overfald: Jeg er rystet over, at ingen hjalp mig19-årige Rachel efter overfald: Jeg er rystet over, at ingen hjalp mig

En ung kvinde blev i forgårs overfaldet af tre piger på gågaden i Aarhus. Flere overværede episoden ved højlys dag, men ingen greb ind. Politiet er på sagen.

19-årige Rachel Flindt blev i forgårs (mandag, red.) overfaldet på gågaden i Aarhus, men ingen kom hende til undsætning. Politiet jagter nu de tre kvinder, som stod bag. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

En gåtur til skole udviklede sig til et voldeligt overfald, en tur til lægen og en politianmeldelse.

19-årige Rachel Bæk Flindt, der bor i Aarhus, var mandag morgen klokken 07.50 (d. 18. januar, red.) på vej til Katedralskolen, hvor hun går i 3.G, da hun blev antastet af tre piger i 20'erne på Ryesgade lige uden for Baresso.

- Det var en uhyggelig oplevelse. Jeg kommer gående ned ad Aarhus gågade. Jeg er ved at skifte musik, da tre piger pludselig kommer hen i mod mig. Den ene begynder at sige noget til mig. Jeg forestiller mig, at hun vil spørge om vej. Jeg tager høretelefonerne ud, og så siger hun:

- Lad vær' med at gøre livet surt for mig!

Mand prøvede at beskytte sin hund - fik tæsk af fire mænd
Mand prøvede at beskytte sin hund - fik tæsk af fire mænd

- Jeg siger 'hvad?', og så sparker hun mig på hoften og på benet, og hun kalder mig 'grimme kælling' og 'fede luder', forklarer Rachel Flindt til metroxpress, der med egne ord var enormt bange.

De tre piger så ifølge Rachel helt almindelige ud og lignede ikke nogen, der tilhørte en pigebande. Den ene pige angreb, mens de to andre så passivt til.

- Jeg siger 'hvad er det, du laver?', mens der kommer en masse mennesker gående. De vender nærmest ikke engang hovedet for at se, hvad der sker, fortæller Rachel, og hun tilføjer.

- Jeg siger højlydt 'du sparker en fremmed midt på gaden!'. Hende der sparkede mig råber fortsat grimme ting til mig, og jeg truer med at politianmelde dem.

Optrinnet varede ifølge Rachel et par minutter, og i det tidsrum gik mange mennesker forbi kvinderne, da de fleste var på vej ned mod banegården.

Politichef i Köln træder tilbage efter masseovergreb
Politichef i Köln træder tilbage efter masseovergreb

- Det første jeg tænkte var: 'For helvede, nu kommer jeg for sent i skole'. Jeg skyndte mig videre, men jeg kunne godt mærke, at det gjorde lidt ondt, siger Rachel Flindt, som efterfølgende tog til politistationen med sin mor.

Rachel tog ikke på skadestuen samme dag, men søgte egen læge dagen efter. Hun er ikke kommet alvorligt til skade, men er chokeret over, at ingen kom hende til undsætning.

Det værste ved overfaldet var, at ingen hjalp mig. En ting er at blive antastet på gaden, men jeg er chokeret over, at ingen stoppede op, siger hun og tilføjer.

- Det er skræmmende, at der kan ske et overfald ved højlysdag, hvor ingen griber ind. Hvad ville der ske, hvis det var klokken fire om natten?, spørger Rachel Flindt retorisk.

Derfor bringer hun denne opfordring:

- Ens næste er ikke kun ens nærmeste. Jeg synes man har et ansvar over for alle.

Østjyllands Politi bekræfter, at episoden er anmeldt, og de leder nu efter de tre unge kvinder.

- Vi har endnu ikke nogle spor i sagen, men i løbet af de næste dage skal forurettede ind og kigge i vores fotoregister, og så må vi se, hvorvidt det kan føre til noget, lyder det fra politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

1000 mænd forulempede kvinder i tysk by nytårsaften
1000 mænd forulempede kvinder i tysk by nytårsaften

Hvad tænker du om, at ingen greb ind?

- Hvis overfaldet er sket på et splitsekund, så er der nok ikke ret mange som griber ind. Det er vel egentlig meget naturligt. Hende, der overfalder kvinden, tror, at de har et eller andet mellemværende, forklarer han og tilføjer.

- Hvis det er to kvinder, der er oppe og toppes og det ikke ser ud til, at nogle af dem lider voldsomt overlast, så tror jeg ikke, der er ret mange som vil blande sig i det. Det har noget at gøre med, hvor voldeligt det har været. Hvis der er en som ligger på jorden og bliver sparket på, så er jeg ret sikker på, at vidner vil ringe til alarmcentralen, vurderer Vagn Martinussen.

Det er dog ikke normal praksis, at vidner ikke kommer til undsætning.

- Jeg synes slet ikke det er standard, at folk vender det døve øre til. Vi får tværtimod mange henvendelser, når der sker noget alvorligt, pointerer politikommissæren.

I øjeblikket kan politiet kun spekulere i forhold til, hvad motivet var. Politiet vurderer dog umiddelbart, at der kan være tale om et jalousi-overfald – som måske har ramt den forkerte.

Hvordan skal man opføre sig, hvis man er vidne til et overfald?

- Det bedste er at ringe til politiet. Hvis man selv kan gribe ind uden at lide overlast, så skal man selvfølgelig gøre det og spørge: Hvad foregår der her?

Kvinden, der sparkede Rachel, betegnes som værende afrikansk af udseende, 165-170 cm høj og almindelig af bygning. Hun har mellemlangt mørkebrunt hår, der er sat op, og taler dansk med accent.

Teenagere risikerer udvisning for angreb med brandbomber
Teenagere risikerer udvisning for angreb med brandbomber

21-årige Mette advarer efter overfald: Gå ikke alene hjem fra byen
21-årige Mette advarer efter overfald: Gå ikke alene hjem fra byen

LÆS OGSÅ: Kvinde er hårdt såret efter overfald nytårsmorgen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx