Af - 03/03-16 14:10

Disse fire moskeer vil ikke afvise tvangssex og flerkoneriDisse fire moskeer vil ikke afvise tvangssex og flerkoneri

Torsdag viser TV 2 i en dokumentar, hvordan fire moskeer i Aarhus siger god for, at mænd har flere koner, og at kvinder ikke må sige nej til sex med deres ægtemænd.

storybild

Imam Radwan Mansour fra Fredens Moske i Aarhus kommer nu også i fokus efter afsløringer i TV 2-dokumentar (Billede: Polfoto/Svold Mathias)

Indtil videre har det været Grimhøjmoskeen, der har været centrum for kontroversielle afsløringer om, hvordan det foregår i 'bag sløret'. Men nu kommer der tre moskeer mere på listen.

Torsdag aften viser TV 2 andet afsnit i deres dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret', hvor de med skjult kamera forsøger at finde ud af, om danske moskeer med- eller modarbejder integrationen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

TV 2 har med skjult kamera sendt deres muldvarp 'Fatma' ind til fire aarhusianske moskeer for at få svar på tre spørgsmål:

Må en mand gifte sig med flere koner, må en gift kvinde bestemme over sin egen krop, og må en kvinde gå til politiet, hvis hun bliver udsat for vold fra sin mand?

Tvangssex og flerkoneri: Det kommer frem i aftenens moske-dokumentar
Tvangssex og flerkoneri: Det kommer frem i aftenens moske-dokumentar

Hun besøger ud over Grimhøjmoskeen også Bilal-moskeen, Al Taqwa-moskeen og Fredens Moske.

Al Taqwa-moskeen tilhører Somalisk Kulturforening, mens Fredens Moske er en del af Den Arabiske Kulturforening. Den er kendt som en moske for moderate muslimer, og de har flere gange holdt åbent hus for at vise, hvordan tingene foregår hos dem.

Da 'Fatma' får mulighed for at møde stedets imam Radwan Mansour, får hun dog nogle ting at vide, som strider mod den danske lovgivning. Hun spørger nemlig ind til, om hendes mand må have flere koner, hvilket er forbudt i Danmark:

- Ja, Gud har givet ham den ret, og du skal være tålmodig. Hvis du ikke kan det, må du kræve, at I bliver skilt, svarer imamen.

Blå kritik af Støjberg: Vil ikke lukke omstridt moske
Blå kritik af Støjberg: Vil ikke lukke omstridt moske

Radwan Mansour er ikke direkte afvisende over for at lade 'Fatma' gå til myndighederne for at blive skilt, men han mener, at hun alligevel ikke bør gøre det.

- Men jeg giver dig et råd: Lad være med at gå til danskerne. Hvis du ikke kan leve med ham, så kom til sharia-rådet. Så kan den måske opløse ægteskabet, siger han.

Hos de andre moskeer er meldingerne nogenlunde de samme. Flere koner er tilladt, kvinder må ikke afvise mænd i sengen, og undgå så vidt muligt at inddrage politiet, hvis du oplever vold i hjemmet.

- En kvinde, der afviser sin mand i sengen er syndig og genstridig, forklarer en imam fra Bilalmoskeen blandt andet.

- Du kender vores religion. En mand må have fire koner. Hvis han kan forsørge jer begge må han godt, så er det tilladt, lyder det blandt andet fra Al Taqwa-moskeen.

Kristne friskoler til elever: Udlev ikke homoseksualitet
Kristne friskoler til elever: Udlev ikke homoseksualitet

Metroxpress var onsdag forbi flere af moskeerne i Aarhus for at høre om det første afsnit af TV 2's dokumentar. Her snakkede vi også kort med Fredens Moske, der afviste at sige noget om sagen til os.

- Vi udsender en pressemeddelelse, når alle afsnit er blevet vist, lød begrundelsen.

De andre moskeer besøgte vi ikke, og de har ikke ønsket at medvirke i TV 2's dokumentarserie.

Lokale i Gellerup: Grimhøjmoskeen bliver misforstået
Lokale i Gellerup: Grimhøjmoskeen bliver misforstået

LÆS OGSÅ: Imamer forbyder kvinder at sige nej til sex med ægtemand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx