Hipster eller ghetto-gangster? Her bor Aarhus-kandidaterneHipster eller ghetto-gangster? Her bor Aarhus-kandidaterne

Hvilke partiers kandidater holder til i ghettoen, og hvilke i det trendy miljø i indre by? Få svaret her.

storybild

(Billede: Metroxpress)

Noget kan tyde på, at det stadig er lidt 'radi-cool' at være Radikal. De to af partiets kandidater, som faktisk bor i Aarhus, har nemlig bosat sig i Mejlgade, i det lidt hipsteragtige latinerkvarter.

Det viser en oversigt, som metroxpress har lavet over hvor de Aarhus-kandidater, som rent faktisk bor i byen, har valgt at bosætte sig.

En af dem er Jakob Lavrsen, der til dagligt er gymnasielærer. Han betegner ikke sig selv, som hipstertypen, men mener at kvarteret passer meget godt til partiet.

- Vi vil jo gerne være et moderne parti, så på den måde passer Mejlgade nok meget godt til os Radikale. Det er jo en mangfoldig gade, med højt til loftet, og hvor der er plads til alle minoriteter og typer, siger han, og afviser dog selv at være hipster.

Valgforsker Rune Stubager er enig.

- Det er sjovt at se de to radikale prikker der i Mejlgade, for det passer jo lidt på den stereotyp på nogle af de radikale vælgere, altså den her lidt kreative klasse, siger han.

I flere af byens lidt hårdere kvarterer, Gellerupparken og Trillegårds-området, bor kandidater fra henholdsvis Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

En af dem er S-kandidaten Jens Joel.

- Jeg bor i Gellerupparken, fordi jeg synes, det er et fedt området at bo i. Og jeg tror faktisk vi politikerne har godt af at møde en virkelighed, som ikke er med de samme mennesker, som dem der er på Christiansborg. For jeg oplever da nogle gange politikere, som udtaler sig om de her områder uden nødvendigvis at vide ret meget om hvad her foregår, siger han.

Valgforsker Rune Stubager mener dog ikke man skal tolke for meget på politikernes privatadresser.

- Nu er det for det første ikke ret mange politikere som vil sige deres adresse, måske fordi de bor i velhaverkvarterer og så ikke vil skubbe vælgere fra sig. Derudover skal man huske på at man jo godt kan repræsnetere en by uden at bo der, og Christiansborg ligger altså i København.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx