Af - 01/07-15 15:03

Kommuner går sammen om turist-milliarderneKommuner går sammen om turist-milliarderne

Det handler om milliarder, når det kommer til turismebranchen. Derfor slår tre østjyske kommuner sig nu sammen på turismeområdet for at tjene endnu flere penge.

storybild

Turister fra Asien hilser på to repræsentanter fra Den Gamle By (Arkivfoto.) (Billede: Munch ida)

Aarhus, Syddjurs og Norddjurs Kommuner havde sidste år så mange turister på besøg, at det blev til 2,5 millioner overnatninger på østjyske hoteller, bed and breakfast-steder og campingpladser. Nu vil de tre kommuner sætte ekstra skub i udviklingen med et samarbejde, der skal få endnu flere turister til landsdelen - for turisterne smider penge, når de er i landsdelen. Mange penge.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De seneste tal - der er fra 2012 - viser, at turisterne brugte intet mindre end 3,4 milliarder i Aarhus og 1,9 milliarder kroner i Djursland - og der er potentiale for mere, lyder det som begrundelsen for samarbejdet.

Aarhus sender turister til byen på lukkedag
Aarhus sender turister til byen på lukkedag

Det er endnu ikke aftalt, hvordan det nye samarbejde helt konkret skal udmønte sig. I første omgang skal der stiftes en forening af aktørerne bag. I første omgang får den nye forening til opgave at samle og koordinere markedsføringsindsatsen, men døren står åben for, at det kan blive aktuelt med flere opgaver – og for at andre kommuner kan træde ind i samarbejdet.

Krydstogtskibene indtager Aarhus
Krydstogtskibene indtager Aarhus

Aftalen mellem borgmestrene for de enkelte kommuner vil dernæst blive udformet nærmere af VisitAarhus, Destination Djursland og forvaltningerne. Til efteråret forventer man så at træffe de endelige politiske beslutninger på området.

5 ting du kan lave i sommervarmen i Aarhus
5 ting du kan lave i sommervarmen i Aarhus

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx