Handicapforbundet om Heidi-sagen: Det er vanvittigtHandicapforbundet om Heidi-sagen: Det er vanvittigt

50-årige Heidi Neergaard har ikke været i bad i en måned, fordi kommunen har stoppet hendes døgnhjælp. Vanvittigt, siger handicapforbundet.

I dag kan metroxpress fortælle historien om 50-årige Heidi Neergaard, der er spastisk lammet i benene. I morgen er det en måned siden, hun sidst har fået et bad. Det er sket efter Randers Kommune valgte at stoppe hendes døgnhjælp, da Heidi ikke længere kunne overskue at at være arbejdsgiver for sin handicaphjælper. Kommunen vil have Heidi Neergaard på institution mod hendes vilje og nu får hun i stedet almindelig hjemmehjælp et par gange om nogen. Dette er hjælp til at få noget at spise, at tisse i et bækken og rengøring engang i mellem - alt andet er væk.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg synes, det er lidt ulækkert og uværdigt. Det er ikke særlig rart - og hvis man kommer til at tisse, fordi de ikke kan være her, så bliver man bare tørret af med en fugtig klud, fortæller hun til metroxpress. Hun har ikke forladt sin seng siden 1. juni.

TV: Her tager Folketingskandidat pis på sit handicap
TV: Her tager Folketingskandidat pis på sit handicap

Formanden for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen, kalder sagen vanvittig.

- En måned uden bad er ikke menneskeligt. Bare fordi, man er ved at undersøge en sag, skal man da tage sig af hende, imens det pågår. Det her lyder jo helt vanvittigt, siger hun og forklarer, at man generelt oplever et øget pres, rundt om i kommunerne.

Skipper i hård tv-debat med Pia K: Derfor skal kriminelle til Caribien
Skipper i hård tv-debat med Pia K: Derfor skal kriminelle til Caribien

- Vi oplever generelt, at alt er under pres i kommunerne for tiden. Det nyeste er at flere kommuner forsøger at sende handicappede på institution, selvom de sagtens ville kunne bo selv, hvis de fik den rigtige hjælp. Det er et kæmpe tilbageskridt for hele handicapområdet, siger hun.

Udsatte børn i 'livsfare': Familiechef erkender lovbrud
Udsatte børn i 'livsfare': Familiechef erkender lovbrud

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx