Af - 26/04-16 17:39

Outsider vil overraske: Vi er kapsejladsens LeicesterOutsider vil overraske: Vi er kapsejladsens Leicester

De idrætsstuderende er klar til at træde ud af 15 års sejrstørke.

storybild

De udvalgte, der skal få idræt tilbage på indgraveringen i Det Gyldne Bækken. (Billede: Privatfoto)

På overfladen er der ikke meget, der tyder på, at de idrætsstuderende fra Beerceps Maximum er andet end fyld ved Kapsejladsen 2016.

Smækker man 50 kroner af sted på idrætstyperne som vindere hos bookmakeren Bet25, får man hele 2.500 kroner tilbage. Og statistikken er heller ikke lykkelig læsning, hvor sejren helt tilbage i 2001 står som det eneste lyspunkt.


Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men der er noget i gærde på Frederiksbjerg, hvor de idrætsstuderende holder til. Faktisk er opfattelsen på det netop udtagne hold, at man kan bide skeer med de helt store hold som Umbilicus og ØF ved næste fredags folkefest i Universitetsparken.

Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere
Bookmaker: Øl-kapløb er blevet populært blandt gamblere

- Vi er fuldstændig klar. Holdet er sat, og vi har nået, hvad vi skulle. Nu mangler vi kun den sidste finpudsning, lyder det fra holdkaptajn Emil Brøbech, der sammen med de fire andre holdkammerater har lagt op til 100 timer i træning på vandet. Og selvfølgelig den mest essentielle disciplin – at bunde en bajer på omkring et sekund.

Emil Brøbech har så meget selvtillid, at han ikke er bleg for at sammenligne Beerceps Maximum med Premier Leagues tophold, der imod alle odds er på vej mod guldet.

Vi er en klar outsider. Jeg vil mene, vi er årets Leicester i Kapsejladsen. Bookmakeren har ikke gjort sit forarbejde godt nok. De har kigget på tidligere tiders præstationer.

- Det er sandt, at vi ikke har imponeret siden 2001, men i det seneste år har vi virkelig taget tyren ved hornene, lyder det fra Emil Brøbech.

'Vi vinder kapsejladsen – nogle andre vinder pokalen'
'Vi vinder kapsejladsen – nogle andre vinder pokalen'

Det kan måske undre, at de bomstærke idrætstyper ikke tidligere har været i stand til at besejre de mere stive – i kropslig forstand – studerende fra økonomi og medicin. Og det undrer også holdkaptajnen.

- Det er sgu' lidt sjovt – og vi har også stillet os selv spørgsmålet. Men der har nok været mangel på engagement, også fordi vores studie ligger væk fra Uniparken. Vi har tidligere været tilfredse med at være en del af fællesskabet, men det ændrer vi nu!

Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det
Klar til Kapsejladsen? Så vildt bliver det

Stien til den uventede triumf kan dog blive vanskelig for idræt. Der ligger nemlig en stor sten på vejen allerede i det indledende heat, hvor mægtige Umbilicus skal besejres for at sikre en finaleplads.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx