Af - 13/04-16 07:31; Opdateret: 13/04-16 07:47

Pas på, rygere: I har størst risiko for at dø i en ildebrandPas på, rygere: I har størst risiko for at dø i en ildebrand

Rygning var sidste år skyld i over halvdelen af alle dødsbrande. Det er en god vane at gå udenfor for at ryge, lyder et af rådene fra Beredskabsstyrelsen.

storybild

(Billede: Polfoto/Dalsgaard Miriam)

Selv om antallet af rygere er faldet meget, så er rygning stadigvæk den største årsag til, at folk dør i en ildebrand. Det fortæller DR Østjylland.

I torsdags skete det igen. Da blev en 68-årig mand fra Randers svært forbrændt, da han røg i sin lænestol. Han blev fløjet på Rigshospitalet, hvor han døde dagen efter.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Sidste år omkom 39 mennesker på grund af brande, der var antændt af rygning. Det er lidt mere end 60 procent af det samlede antal, der døde i brande.

Der er færre, der ryger, fordi det er forbudt i offentlige lokaler. Rygerne har derfor mere brug for at ryge hjemme, og seniorberedskabsmester Mads Dalgaard fra Beredskabsstyrelsen har gode råd.

- Det er en god vane at gå udenfor for at ryge. Vil man ikke ud, er det bedre at sidde ved sit spisebord fremfor i den bløde sofa eller den lune seng. Der går simpelthen ikke så let ild i et spisebord, lyder det fra beredskabsmesteren til DR Østjylland.

Aber på fri fod: Hvis sovemedicinen ikke virker, så bygger vi et bur
Aber på fri fod: Hvis sovemedicinen ikke virker, så bygger vi et bur

Betal parkering med dankort eller app? Her er den bedste løsning
Betal parkering med dankort eller app? Her er den bedste løsning

Trygfonden gør en ekstra indsats i 40 kommuner for at finde de ældre, der er mest i risikozonen. Det sker f.eks. i Randers, Norddjurs og Syddjurs.

Her er hjemmehjælperne med til at spotte de steder, hvor der skal forebygges, fortæller programchef René Højer.

- De kan måske se, at der er brændemærker efter tabte cigaretter, og så kan den ældre få en gratis røgalarm og få gode råd af en repræsentant fra det kommunale redningsberedskab, siger René Højer.

Han er ikke i tvivl om, at indsatsten forebygger dødsbrande hos ældre, svage og udsatte borgere.

Mand sigtet for at true skadestuepersonale på livet
Mand sigtet for at true skadestuepersonale på livet

LÆS OGSÅ: Rektor forbyder nøgenhed: Gymnasieelev fik dildo sparket op i enden

LÆS OGSÅ: Elektronik-krigen raser: Power vil åbne nye varehuse i disse byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx