Af - 03/09-15 14:23

Knivdrama ved vuggestue: 39-årig varetægtsfængslet i fire ugerKnivdrama ved vuggestue: 39-årig varetægtsfængslet i fire uger

Den 39-årige mand, der i går blev anholdt og sigtet for at have stukket sin tidligere samlever ned, er ved et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger.

storybild

(Billede: Polfoto/Ertmann Cathrine)

Den 39-årige mand, der onsdag eftermiddag stak sin tidligere samlever ned foran en vuggestue i Viby ved Aarhus, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Sigtelsen lyder på forsøg på manddrab, ud fra at den 39-årige har stukket den 27-årige kvinde i halsen. Et stik, der betyder, at hendes tilstand stadig var kritisk torsdag morgen, men som efterfølgende er blevet stabiliseret. Kvinden havde desuden flere snitsår på hænderne.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, men den beskikkede forsvarer Mikkel Nielsen nåede inden at fortælle, at den sigtede i første omgang vil nægte sig skyldig, men at han kunne erkende sagens faktiske forhold.

- Der er nogle detaljer i sagen, som vil komme frem, når min klient skal forklare sig, men det ønsker han ikke at gøre for åbne døre, fortalte Mikkel Nielsen i den forbindelse.

Uhyggeligt fænomen: Butiksraids er kommet til storbyerne
Uhyggeligt fænomen: Butiksraids er kommet til storbyerne

Dørene blev begæret lukkede på grund af den sigtedes psykiske tilstand. Det var blandt andet på baggrund af en erklæring fra psykiatrisk hospital i Risskov, hvor den 39-årige havde tilbragt natten til torsdag.

Den 38-årige kommer også til at tilbringe de næste fire uger på en lukket psykiatrisk afdeling, da varetægtsfængslingen er i surrogat.

Mand stikker 27-årig mor ned og flygter med barnet
Mand stikker 27-årig mor ned og flygter med barnet

Knivstikkeriet fandt sted foran vuggestuen på Bjørnbaksvej i Viby onsdag ved 13-tiden. Den 39-årige mand stak den 27-årige kvinde, hans tidligere samlever, ned, da hun kom ud fra bygningen, efter hun havde hentet deres fælles søn. Efterfølgende tog han barnet med og forlod stedet.

- Han står tilsyneladende udenfor og venter på, at hun skal komme ud, fortalte efterforskningsleder ved Østjyllands Politi, Jesper Bøjgaard Madsen, umiddelbart efter episoden til Ritzau.

Den 39-årige blev anholdt godt og vel en time senere på en adresse i Viby. Her befandt den toårige søn sig også, og han var efter omstændighederne uskadt. Han befinder sig nu ved noget familie, skriver Aarhus Stiftstidende.

Advarsel fra politiet: 'Lad nu være med at tage en pirat-taxi'
Advarsel fra politiet: 'Lad nu være med at tage en pirat-taxi'

Jesper Bøjgaard Madsen fortæller til TV2 Østjylland, at den eneste grund til, at kvinden stadig er i live, er, at personalet på institutionen gav livreddende førstehjælp.

Daginstitutionen på Bjørnbaksvej i Viby skriver på deres hjemmeside, at vuggestuen holder normalt åbent her dagen efter, og at alle forældre er underettet om episoden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx