Af - 17/11-16 09:25

Overblik: Kommunen bruger millioner af kroner på udvikling af appsOverblik: Kommunen bruger millioner af kroner på udvikling af apps

I Aarhus Kommune er der brugt millioner på finansiering eller medfinansiering i udvikling af diverse apps - indtil videre over fem millioner. Finansieringen møder nu kritik fra begge sider af bordet.

storybild

Aarhus Guiden er én af de mere populære apps, som Aarhus Kommune har været med til at finansiere. Appen er fra kommunens side finansieret med 378.038,13 kroner og har på nuværende tidspunkt 37.000 brugere. (Billede: Screendump)

Apps er populære - se bare Snapchat, MobilePay og så videre. Flere kommuner landet over er dog også med på bølgen, hvor de finansierer udviklingen af forskellige apps.

Henholdsvis medfinansiering og finansiering løber i Aarhus Kommune op på 5.324.627,88 kroner, og kritikken faldt i gårsdagens avis på appen ‘Taxa til Bus’, der med en finansiering på 96.000 kroner har 12 brugere.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Brugte 96.000 på kommune-app med 12 brugere: - Vi håber på flere
Brugte 96.000 på kommune-app med 12 brugere: - Vi håber på flere

Svaret på kritikken lyder dog, at appen - udover at give brugerne mere livskvalitet - ifølge kommunen selv, har givet dem en besparelse på 165.000 kroner.

Men kommunens generelle forbrug på udvikling af apps er faldet flere byrådsmedlemmer for brystet.

- Det virker til, at der nogle gange bliver fejlvurderet, hvad behovet for disse apps overhovedet er. Det skal give mening for os at være med i udviklingen af apps, og det gør det nok ikke altid, siger byrådsmedlem Maria Sloth (Enh.), som mener, at der måske bruges for mange penge på udviklingen af apps.

I den anden ende af det politiske spektrum er de også kritiske over for kommunens finansiering af apps.

- Det skriger jo simpelthen til himlen det her. Kigger du på de her apps, så er de fleste jo apps, private iværksættere sagtens kunne lave, hvis behovet findes. Hvilket de faktisk allerede gør, siger byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen (NB), der kritiserer kommunen for at konkurrere i det private.

Vanvittigt: politikere enige om app-overforbrug
Vanvittigt: politikere enige om app-overforbrug

Borgmester Jacob Bundsgaard ønsker ikke at forholde sig til kritikken, da han på nuværende tidspunkt ikke har kendskab til kommunens medfinansiering og finansiering af udviklingen af apps.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx