Af - 24/11-16 07:54; Opdateret: 24/11-16 08:06

Ny hundesag: 26 misrøgtede hunde levede i deres egen afføringNy hundesag: 26 misrøgtede hunde levede i deres egen afføring

Dyrenes Beskyttelse melder om en ny, stor sag om hunde, der har gået rundt i egen afføring.

Mindre end to uger efter 25 labradorer blev reddet i Nordsjælland, har en ny hundesag rystet Dyrenes Beskyttelse.

Tirsdag aften modtog Dyrenes Beskyttelse i alt 14 hunde, der levede under kummerlige forhold på en adresse i Østjylland.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Foto: Dyrenes Beskyttelse, Poul Madsen.

Politiet i Østjylland var til stede på adressen, som husede i alt 26 hunde, hvoraf 1 hvalp angiveligt var død ved politiets ankomst.

Politiet tilkaldte en lokal dyrlæge, som vurderede, at det var nødvendigt at aflive 11 af hundene på stedet.

LÆS OGSÅ: 25 vanrøgtede hunde tvangsfjernet: Var ekstremt udmagrede og fulde af ormTo store hundesager, i alt 51 hunde, på under 14 dage er helt uhørt. Vi kender ikke nøjagtigt forholdene, de har levet under i den nye sag, men vi hører, de har gået rundt i deres egen afføring uden mad og drikke

Det siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

LÆS OGSÅ: Kedelig rekord: Flere dyr ender på internater end nogensinde før

De 14 overlevende hunde er blevet overbragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvor de undersøges og modtager behandling.

- Vi har modtaget hunde af forskellige racer og alder, som ser meget skidt ud. De er meget tynde, dehydrerede og generelt i en dårlig forfatning, siger Kent Karlsen, internatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande og fortsætter:

Lige nu kan vi ikke sige, om de alle klarer den

LÆS OGSÅ: Dræber-parasit ved Damhussøen: Så farlig er den

Ifølge Dyrenes beskyttelse, svigter myndighederne deres ansvar.

- Det er et samfundsproblem, og myndighederne skal gribe ind før, det kommer ud af kontrol. Politiet skal opprioritere området, og der skal være bedre dialog mellem dem og sociale myndigheder. Derudover bør Fødevarestyrelsen være bedre til at føre kontrol med de store hundehold, så vi undgår, at sagerne kommer så langt ud, som vi desværre ser meget af, siger Britta Riis.

LÆS OGSÅ: DF: Katte skal registreres ligesom hunde

Hundehold på mere end fire voksne hunde skal anmeldes til kommunen, ligesom det skal anmeldes til kommunen, hvis man ønsker at drive hundekennel.

LÆS OGSÅ: Danske katte har det skidt


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx