Af - 05/01-16 08:46

Dårligste passagertal i 15 år: Lufthavnsdirektør tror på fremgangDårligste passagertal i 15 år: Lufthavnsdirektør tror på fremgang

2015 blev det dårligste år i dette årtusinde for Aarhus Lufthavn, når man kigger på antallet af passagerer.

storybild

I 2015 valgte 365.000 passagerer at dreje til højre ved det her skilt for at komme ind til Aarhus Lufthavn. (Billede: Polfoto/Olesen Gorm)

I flere år har man troet, at det ikke kunne blive værre for Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Men det kunne det tilsyneladende godt.

For med omkring 365.000 passagerer blev 2015 det dårligste år i dette årtusinde for lufthavnen. Men det var forventeligt, siger direktør Peter Høgsberg til DR Østjylland:

- Den største årsag direkte er, at Ryanair i forhold til forrige år har trukket tre ruter ud, og det er rigtig mange passagerer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Selvom passagertallet er dalet, så er det ikke nogen katastrofe, mener Andreas Krog, der er ansvarshavende direktør for bladet CHECK-IN og følger branchen:

- Jeg synes ikke, 365.000 er alarmerende lavt, hvis de kan få vendt skuden nu og holde den over 300.000. Det vigtigste er bare at have ruterne til Stockholm, Oslo og København og så holde fast ved dem, siger han til DR Østjylland.

Her bliver det dyrere at køre med bus
Her bliver det dyrere at køre med bus

Både Andreas Krog og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg tror på, at det nu vil gå fremad igen for lufthavnen. Optimismen bygger på, at passagertallene i både november og december viste fremgang:

- Det, jeg glæder mig over, er, at vi i slutningen af året så en fremgang på de nye ruter, vi har fået. Det gør, at jeg også tror på, at det er den trend, vi vil se fremover, siger Peter Høgsberg.

Kommunalt ansatte kører galt for millioner
Kommunalt ansatte kører galt for millioner

LÆS OGSÅ: 10.000 borgere vil have flyttet Aarhus-lufthavn: 'Den er under al kritik'

LÆS OGSÅ: Landmand pløjede fredet paradis for sommerfugle ned: - Jeg vidste det ikke

LÆS OGSÅ: Ryanair-møde slut: Nu spøger jysk lufthavns-lukning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx