Af - 26/09-15 08:07

90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning

Man flygter kun, fordi det er nødvendigt, fortæller Erik Svensson, der gerne vil hjælpe syriske flygtninge med at lære dansk.

storybild

Erik Svensson håber at kunne hjælpe en eller to flygtninge ad gangen med at blive bedre til dansk. Derfor har han tilmeldt sig #HjælpEnFlygtning

Erik Svensson har oplevet meget i sit liv, men han bliver stadig berørt, når han hører om flygtningesituationen i Danmark og i resten af Europa.

- Det gør jo ondt ind i sjælen at se deres skæbner. Jeg tror, at alle er ramt af den situation, vi ser lige nu, siger den 90-årige Erik.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han har selv mærket, hvordan det er at flygte, da han under Anden Verdenskrig blev upopulær blandt nazisterne for at skrive illegale blade og måtte flygte til Sverige i slutningen af 1944.

- Jeg fandt ud af, at Gestapo havde ledt efter mig tre steder i Kolding, hvor jeg boede, og så vidste jeg, at nu var det på tide, at jeg kom afsted, siger Erik Svensson, der derfor godt ved, hvorfor man vælger at flygte ud af sit eget land.

- Man gør det kun, fordi det er nødvendigt. Det er fordi, at man vil overleve, siger han.

Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’
Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’

Nu sidder Erik Svensson så hjemme i Aarhus-forstaden Brabrand og følger med i flygtningesituationen, hvor han især bliver berørt af billederne.

- De viser på et splitsekund, hvad det her drejer sig om, fordi man kan se lidelserne i deres ansigter, siger han.

Røde Kors: Så nemt hjælper du en flygtning nær dig
Røde Kors: Så nemt hjælper du en flygtning nær dig

Og Erik Svensson vil derfor også gerne hjælpe, og derfor har han tilbudt at stå for noget sprogundervisning under metroxpress’ #HjælpEnFlygtning-initiativ.

Han håber, at han kan få mulighed for at undervise en eller to flygtninge, der forhåbentlig kan en lille smule dansk, så de har noget at gå ud fra.

- Jeg kan ikke se, hvordan jeg ellers skal kunne tilbyde noget, men at sidde og snakke med en eller to flygtninge burde jeg godt kunne klare, siger den 90-årige Erik.

Hvis du vil gøre en forskel for en flygtning i Danmark, så gå ind på Facebook.com/mxhjalp, hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

Dear refugees,The help is at hand. Take a look at our interactive map if you're in need of:- A home- A job or an...

Posted by Hjælp En Flygtning on 18. september 2015

TEST DIG SELV: Hvor meget ved du om flygtninge?
TEST DIG SELV: Hvor meget ved du om flygtninge?

LÆS OGSÅ: Flygtning fældet af kamerakvinde: Nu får han blæret job i Spanien

LÆS OGSÅ: TV: Ung flygtning bærer sin hundehvalp 500 km i favnen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx