Af - 08/11-16 11:43

Butikker beder om hjælp: Folk pisser på facader og indgangeButikker beder om hjælp: Folk pisser på facader og indgange

I Aarhus har butikker problemer med, at op-/nedgange og facader bruges som toiletter. Direktør for butiksforening savner flere offentlige toiletter, men kommer ifølge kommunen ikke.

Bildstrecke im Grossformat »

Butikker i Aarhus oplever, at deres indgange og facader bliver brugt som offentligt toilet. Et problem, som én af Aarhus’ erhvervsforeninger gerne ser løst.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi har generelle problemer i Aarhus med at folk tisser på nogle af byens butiksfacader - hvilket er et problem, som de fleste større byer oplever i øjeblikket. Nogle steder er dog værre end andre, siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, der nævner Skt. Knuds Torv som eksempel, hvor butikkerne specielt er plaget af tisseri, på grund af en døgn-netto på torvet.

Så farligt er det at holde sig, når man skal tisse
Så farligt er det at holde sig, når man skal tisse

Aarhus City Forenings medlemmer er spredt over det meste af Aarhus, og ud over Skt. Knuds Torv nævner direktøren også Lille- og Store Torv og Åboulevarden som steder, der døjer med for eksempel tisseri.

- Vi er ikke der, hvor det er alarmerende, men det er et problem, som vi døjer med, hvilket har gjort, at vi har en dialog med kommunen, siger han og fortsætter.

- Vores opfordring til kommunen er at få bygget flere og synlige toiletter, der er lette at komme til.

Stem med tis: Fem studerende har opfundet nyt koncept
Stem med tis: Fem studerende har opfundet nyt koncept

Kommunen anerkender problemerne, men ‘ingen nye toiletter på vej,’ lyder det.

- Tisseriet på Skt. Knuds Torv er vi opmærksomme på, og vi følger udviklingen fremadrettet. Det har været et lidt glemt torv, men vi har haft en god indsats fra borgere og butikker i området, sådan at vi kan få bugt med problemerne, siger fungerende rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius (S).

Rådmanden er glad for dialogen med Claus Bech, men nye toiletter er der dog ikke på tegnebrættet.

- Vi har flere steder, også ved Skt. Knuds Torv, hvor der er toiletter i nærheden, som folk uden det store besvær kan bruge, så vi har ikke planer om flere offentlige toiletter. Vi opfordrer erhvervslivet til blandt andet at være bedre til at åbne op for deres egne toiletter, hvis der skulle være behov for det, siger Camilla Fabricius.

Ny dansk natklub har 'glory holes' på herretoiletterne
Ny dansk natklub har 'glory holes' på herretoiletterne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx