Af Nicolai Skovgård - 30/08-15 20:12

Tusindvis bakkede op om asylcenter: Den gode stemning skal tilbageTusindvis bakkede op om asylcenter: Den gode stemning skal tilbage

Op imod 2.000 mennesker deltog søndag i sympatiarrangement ved det asylcenter, der torsdag blev ramt af hærværk.

Bildstrecke im Grossformat »

Den trykkede stemning skulle lettes hos de beboere på asylcentret Lyngbygård, der torsdag blev ramt af hærværk, da en bil blev brændt af, og et hagekors blev malet på centrets mure.

Sådan lød missionen for Ina Dulanjani Dygaard, der var en af arrangørerne bag søndagens sympatiarrangement ved asylcentret, der hurtigt blev døbt 'en glædesring'.

- Noget af det vigtigste er at få den gode stemning tilbage på Lyngbygård. Der er en trykket stemning herude. Beboerne er bange - som i at nogle af dem er bange for deres liv, siger hun.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus-området, så like MX AARHUS her.

Hun forklarer, at selv før hærværket var der behov for at få løftet humøret på asylcentret.

- Det er et trist sted. Der bor omkring 80 mennesker på et nedlagt plejehjem. Når man går på de hvide, tomme gange, får man en fornemmelse af, hvor svært beboerne har det.

26-årig mand anholdt for hagekors-hærværk på asylcenter
26-årig mand anholdt for hagekors-hærværk på asylcenter

Østjyllands Politi anslår, at arrangementet på sit højeste - cirka klokken halv tre - havde mellem 1500 og 2000 deltagere.

En af deltagerne var De Radikales leder, Morten Østergaard, der efter arrangementet hylder lokalsamfundet omkring Lyngby på Djursland for opbakningen.

- Når ekstremisme stikker sit ansigt frem, så er der brug for et klart modsvar. Det skal jeg love for, at der blev givet i dag. Det ville jeg gerne være en del af. Det her var en manifestation af glæde og hjertevarme, siger han.

- Det er en dyster baggrund med et brandattentat, der kunne have kostet menneskeliv.

- Men når man ankommer og må gå den sidste kilometer, fordi der ikke er parkeringspladser til alle de mange, der er mødt op, så går man herfra med et smil på læben.

Minister, Røde Kors og politiet raser: Udansk, uanstændigt og afstumpet
Minister, Røde Kors og politiet raser: Udansk, uanstændigt og afstumpet

Ina Dulanjani Dygaard frygter ikke, at man med arrangementet har givet gerningsmanden eller gerningsmændene bag hærværket mod asylcentret unødig opmærksomhed. I øjeblikket er en anholdt i sagen.

- Men hvis han ikke havde sat ild til bilen og lavet et hagekors, så kan det godt være, at vi ikke var samlet i dag, siger hun.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Efter nazi-hærværk: Frivillige vil hjælpe asyslcenter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx