Af - 28/10-15 09:14; Opdateret: 28/10-15 10:46

Technofester i skoven er gået amok: Nu siger Aarhus Kommune stopTechnofester i skoven er gået amok: Nu siger Aarhus Kommune stop

Teknik- og miljøforvaltningen vil have politiet til at lukke fremtidige techno-fester i skoven efter museums-klager.

Bildstrecke im Grossformat »

I mange år har skoven ved Moesgård Strand været arnested for ulovlige technofester med bass, bål og hundredvis af unge, der tramper løs i skovbunden.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Men nu har Aarhus Kommune fået nok af festerne, der foregår uden tilladelse og så sent som i forrige måned fik Moesgaard Museum til at klage sin nød til kommunen.

Se galleri fra tidligere skovfester i galleriet øverst i artiklen

- Vi finder nogle af dem nærmest bevidstløse i området dagen efter, og må tilkalde Falck for hjælp, skriver museet i en mail til kommunen, hvor det desuden fremhæves, at flere beboere i området føler sig utrygge.

- Andre festdeltagere generer beboere i deres haver, og det fortælles, at de er nærmest umulige at få kontakt med, lyder det i mailen, der efterfølgende har fået kommunen til at hive fat i Østjyllands Politi og bede dem om skride ind.

Mange er på stoffer
Ifølge leder af specialpatruljen, Kristian Harlev Sørensen, tager man henvendelsen alvorligt. Men fordi festerne bliver planlagt i lukkede fora på nettet og hurtigt sættes i værk, får politiet ofte først nys om festerne, når de kører for fuld smadder. Og det giver udfordringer.

- Vi vil ikke have dem derude. Men når der er tale om 150-200 narkopåvirkede mennesker til en technofest ude i skoven og tæt på vandet, er det ikke altid forsvarligt at stoppe den, hvis det betyder, at deltagerne forvilder sig ud i skoven og farer vild, siger Kristian Harlev Sørensen.

Hvad får dig til at sige, de er narkopåvirkede?

- Sådan er det til den slags fester. Det er piller, ketamin, cannabis og mdma, siger Kristian Hartlev Sørensen og tilføjer, at politiet typisk kun foretager anholdelser, hvis de finder nok stoffer på festdeltagerne til, at det kan bære en anholdelse.

Hvis har et godt tip i forbindelse med historien, kan du skrive til amb@mx.dkHar du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx