Af - 12/01-16 14:39

Udsatte i Aarhus får nyt opholdsstedUdsatte i Aarhus får nyt opholdssted

Kirkens Korshær i Aarhus åbner senere på måneden et nyt fristed for byens hjemløs og udsatte

storybild

Det nye udendørs fristed ligger i gården bag varmestuen på Nørre Allé. Foto: Kirkens Korshær

Mange udsatte og hjemløse må opholde sig i gaderne i Aarhus, når byens varmestuer holder lukket. Tidligere har særligt Klostertorv været samlingspunkt for byens udsatte borgere, og mange private og erhvervsdrivende har tidligere klaget over uro i området.

Nu skal et nyt fristed sikre byens hjemløse et sted at holde til, når de ikke kan opholde sig på byens varmestuer. Kirkens Korshær på Nørre Allé åbner 29. januar et nyt udendørsareal, der kan fungere som tilholdssted for varmestuens brugere.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.


Hjemløse bruger byens biblioteker som varmestuer
Hjemløse bruger byens biblioteker som varmestuer

- Vi mangler steder i Aarhus, hvor de udsatte kan være uden at genere andre eller udstille sig selv. Vi kan ikke løse hele problemet, men vi ved at man har gode erfaringer med et udendørs frirum i andre byer - blandt andet i Odense, fortæller Morten Aagaard, leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Det nye udendørs frirum ligger i baggården til varmestuen på Nørre Allé og består af en stor overdækket terrasse med bænke.

Kulden giver propfyldte herberger i Aarhus
Kulden giver propfyldte herberger i Aarhus

- Vi vil forsøge at få skabt et sted, hvor brugerne kan deltage i forskellige aktiviteter og få gratis madbilletter som betaling. Lige fra at plante blomster om, til at feje og reparere ting, siger Morten Aagaard.

Det nye udendørsareal er blevet til med støtte fra fonde og åbner d. 29 januar.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx