Af - 26/09-16 09:35

Efter tre år i Danmark: Khaled får stor sprogprisEfter tre år i Danmark: Khaled får stor sprogpris

Østjysk mand med syriske rødder bliver hædret for sin undervisning på YouTube.

storybild

(Billede: Screendump)

22-årige Khaled Ksibe fra Odder, der har sin egen tv-kanal på YouTube, modtager i dag den danske udgave af Den Europæiske Sprogpris.

Via sin YouTube kanal, ’Danskundervisning på arabisk med Khaled’, underviser han flygtninge og indvandrere fra arabisktalende lande i dansk via små film.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Og derfor bliver østjyden nu hædret for initiativet med den danske udgave af Den Europæiske Sprogpris. Prisen uddeles hvert år til nyskabende projekter eller personer, som har bidraget til at udvikle læring af fremmedsprog. Med prisen følger et rejselegat på 30.000 kroner.

Pindsvin i nød? Nu er dyreambulancen klar til at rykke ud
Pindsvin i nød? Nu er dyreambulancen klar til at rykke ud

- Da jeg kom til Danmark fra Syrien for tre år siden, lærte jeg dansk på sprogskolen i Aarhus. Her oplevede jeg, at de andre nyankommne fra arabisk talende lande havde behov for mere danskundervisning. Men det kan være svært at finde tid til med praktikker og anden beskæftigelse. Derfor ønskede jeg at skabe et uformelt læringsrum, uafhængig af tid og sted – og som var tilgængeligt for alle, siger Khaled Ksibe.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs roser initiativet:

- Khaled Ksibe har skabt et nytænkende og meget brugbart tilbud til flygtninge og indvandrere i Danmark. De kan lære dansk hjemme i sofaen og behøver derfor ikke vente på næste undervisning på sprogskolen. Projektet forener personligt initiativ med kreativitet og brug af nye medier. Ud over sprogkundskaber giver projektet også brugerne færdigheder i at bruge digitale medier, siger Ulla Tørnæs.

Ny hæder til dansk uni: Blandt de smukkeste i Europa
Ny hæder til dansk uni: Blandt de smukkeste i Europa

YouTube kanalen er startet af Khaled Ksibe, men er i dag forankret hos Lærdansk Aarhus. Projektet har eksisteret i ni måneder, og Khaleds film har været vist mere end 850.000 gange.

Emnerne til filmene udvælger Khaled Ksibe på baggrund af feedback fra de tusinder af brugere, som kommenterer på Facebook og YouTube, hver gang han uploader en ny film.

For eksempel har en syrisk kvinde spurgt, hvornår hun skal bruge ’nogle/noget/nogen’, og så er spørgsmålet blevet taget op. Derudover sender undervisere fra Lærdansk i hele landet forslag til emner, som de oplever, at deres arabisktalende kursister kæmper med, når de skal lære dansk.

Poul Nyrup: Jens Philip er lige så dansk som alle andre
Poul Nyrup: Jens Philip er lige så dansk som alle andre

Filmene opdeles herefter i forskellige emner som samtaler, grammatik, fraser.
Den Europæiske Sprogpris indgår i Europa-Kommissionens uddannelsesprogram Erasmus+ og overrækkes af dekan for det humanistiske fakultet på Syddansk Universitet Simon Møberg Torp ved konferencen ’Nye retninger i sprogundervisningen - forskning og praksis’ på Syddansk Universitet i dag

Med sprogprisen 2016 følger et rejselegat på 30.000 kroner, som skal støtte rejser til udlandet med henblik på at hente ny viden og inspiration til glæde for sprogundervisning i Danmark.

Se sprogkanalen her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx