Af - 27/05-16 06:29; Opdateret: 27/05-16 09:41

24-årige Rasmus tager sagen i egen hånd: Kridter cykelsti op i Aarhus Midtby24-årige Rasmus tager sagen i egen hånd: Kridter cykelsti op i Aarhus Midtby

Rasmus Vestergaard Madsen fra Aarhus var onsdag nat ude at kridte cykelstier op i Aarhus, fordi han synes, det er 'pisse farligt' at være cyklist i Aarhus.

Bildstrecke im Grossformat »

Det var en noget anderledes cykelrute, cyklisterne kunne tage til arbejde og skole torsdag morgen, efter Rasmus Vestergaard Madsen og seks andre i nattens mørke havde kridtet en cykelsti op hele vejen ned ad Nørre Allé.

Aarhus Kommune siger, at Aarhus skal være en cykelby i verdensklasse, og det synes jeg lyder meget fornuftigt, der er bare rigtig mange steder, hvor det stadig er sindssyg farligt at være cyklist.

Forklarer Rasmus Vestergaard Madsen, der til daglig går på pædagogseminaret i Aarhus og er folketingskandidat for Enhedslisten.

Cyklist er fløjet til hospitalet efter højresvings-ulykke
Cyklist er fløjet til hospitalet efter højresvings-ulykke

Han cykler hver dag gennem Aarhus Midtby for at komme til undervisning, hvilket han beskriver som en meget utryg oplevelse. Faktisk cykler han bevidst udenom Nørre Allé, fordi den er så trafikeret og usikker.

- Der er busser, masser af trafik og snesevis af biler, der holder halvt oppe på fortorvet eller helt ude på vejen, forklarer han.

Godt nyt: Nu bliver det bedre at være cyklist i Midtbyen
Godt nyt: Nu bliver det bedre at være cyklist i Midtbyen

Så onsdag nat besluttede Rasmus Madsen og nogle andre sig for at tage sagen i egen hånd.

- Det er en aktion og en måde til at sætte nogle ting i fokus på, og jeg har været nede at kigge, og folk bruger de cykelstier, vi har lavet, så det virker som noget, folk har taget godt i mod, siger han, da metroxpress snakker med ham torsdag aften.

Rasmus Madsen er dog godt klar over, at de bryder reglerne ved at kridte en cykelsti på asfaltvejen, men forklarer, at de jo bare har hjulpet kommunen lidt på vej.

- Jeg ser ikke det store problematiske i det, det er en lillebitte strækning, hvor vi har lavet en symbolsk aktion, som der heldigvis er rigtig mange, der er enig med os i.

- Og det forsvinder jo, når det regner, siger han.

Fynsk bilist trodser rødt lys - cyklist fløjet til Riget
Fynsk bilist trodser rødt lys - cyklist fløjet til Riget

Efter Rasmus Madsen torsdag morgen delte billedet af den optegnende cykelsti på Facebook, har flere vist deres begejstring. Der er der blandt andre en mor, der skriver i kommentarfeltet.

- Jeg blev et stort smil da jeg så stierne i morges.....Som mor på cykel med cykelvogn og ofte 2 børn på hver deres cykel sammen med, har jeg alt for mange gange slået på siden af, specielt busser, der kommer for tæt på....! Det er på tide at de aarhusianske cyklister bliver taget alvorligt!!!

- Det fortjener en fiduspokal det der. Så fedt! Og jeg er både bilist og cyklist på den strækning flere gange om dagen, skriver en anden.

Men der er også andre brugere, som ikke mener, der mangler cykelstier.

- Er der få cyklister i Aarhus? Jeg synes, vi er helt vildt mange. Men fedt at du har tegnet cykelstier - jeg har været tæt på at blive kørt ned 4 gange, den ene gang blev jeg rent faktisk ramt. Så altså.. Lækkert nok.

Cyklisterne jubler over højresving: Det var på tide
Cyklisterne jubler over højresving: Det var på tide

Rasmus Madsen er glad for den positive respons, deres aktion har fået, og håber at det kan sætte lidt gang i beslutningerne højere oppe, så cyklisterne i Aarhus kan få nogle ordentlige cykelforhold.

- Jeg ved, at Bünyamin Simsek (red. Medlem af Aarhus Byråd for Venstre) har bedt borgmesterens juridiske forvaltning om at kigge på det.

Se Rasmus Madsens indlæg på Facebook herunder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx