Aarhus’ vilde forvandling - og hvad den betyder for identitetenAarhus’ vilde forvandling - og hvad den betyder for identiteten

De sidste mange år har Aarhus drastisk ændret udseende - i nogle områder mere end andre. Vi gør her ved årsskiftet status og ser lidt på, hvad den fysiske ændring betyder for borgernes identitet.

Bildstrecke im Grossformat »

Går man en tur i Aarhus ser man tydeligt byens vokseværk. 2017 bliver et år, hvor flere projekter skyder op og afsluttes. En kulmination på en arkitektonisk udvikling over flere år med fokus på at gøre byen mere international.

- I forhold til for bare 10-15 år siden er der sket meget. Da vi åbnede op for åen, flyttede containerhavnen og begyndte at bygge Aarhus Ø op, er der nu muligheder for at bygge tættere på byen. Aarhus Ø giver mulighed for at fortolke, hvordan Aarhus skal bygges videre i fremtiden, siger stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Stephen Willacy.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Han fortæller, at trods Aarhus’ nye internationale branding har de også fokus på historien.

- Nyt byggeri er med til at definere byen, men vi skal også værne om historiske lag og identiteter. Med nye byggerier tilføjer vi nye identiteter, vi overskriver ikke, forsikrer Stephen Willacy og tilføjer, at et sted som Ceresbyen er en bydel, hvor man vil se en ny slags arkitektur med en ny identitet.

Aarhus har skabt flere spændende miljøer – især omkring åen, hvor Dokk1 fremstår som et multikulturhus, hvor alle kan komme. Der sker meget i byen, hvis man sammenligner med slutningen af det forrige århundrede.
Nan Dahlkild – Lektor ved Center for Kulturpolitiske Studier på Københavns Universitet

Til det tilføjer antropolog og partner i virksomheden Gemeinschaft.

- Når byer udvikler sig, sker det altid i en dynamik og i en samtidighed med dem, der bor i byen - man kan sige, at byen gør og gøres af de mennesker, der bor i den, siger Jesper Poulsen-Hansen.

- Storbyerne i Danmark er begyndt at få et mere homogent udtryk, hvor tiden med alkoholikeren på 1. sal og sagføreren på 4. er væk - København har gjort det, og Aarhus gør det også. Diversiteten er ved at ryge, da der efterhånden kun er plads til én måde at leve på, og det skal man passe på med, siger han og tilføjer, at det er vigtigt, at byerne især rummer nedad, giver plads til forskellige identiteter og ikke fjerner alt ‘snavset’. Ellers bliver det simpelthen uinteressante byer´, som han kalder det.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx