Af - 06/12-16 09:47; Opdateret: 06/12-16 10:12

Råd kritiserer højt byggeri: Gør ondt i øjnene at se påRåd kritiserer højt byggeri: Gør ondt i øjnene at se på

Aarhus er i rivende udvikling med højt byggeri, men ifølge Akademiraadet har kommunen lidt for travlt. De er bekymrede over kommunens omtanke for byens profil, som de kalder det.

storybild

(Billede: Foreningen 'Den Grønne Kile')

Kigger du dig omkring i Aarhus, er det svært ikke at øjne de mange byggerier, der for tiden er i fuld gang. Et kommende højt byggeri ved Den Grønne Kile har dog fået en nyligt oprettet forening ‘Bevar Den Grønne Kile’ til stærkt at kritisere byggeriet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Nu er det rådgivende organ Akademiraadet også kommet på banen.

- Når man bygger nyt, skal der bygges i forhold til det eksisterende - man kan ikke bare bygge hvad som helst hvor som helst. Det synes vi ikke, at kommunen har helt på plads med nogle af deres nye byggerier, siger formanden for Akademiraadet, arkitekt Johnny Svendborg.

Efter kritik: Ny højhus-plan på vej
Efter kritik: Ny højhus-plan på vej

I en skrivelse til Aarhus Kommune udtrykker rådet bekymring over kommunens ‘indlevelse i og omtanke for byens profil og karakter, når der bygges højt i byen’. I skrivelsen går de specifikt i haserne på kommunens godkendelse af byggeriet på Søren Frichs Vej 37-39.

Et sted, som Akademiraadet kalder byens landskabelige og rekreative hovedpulsåre.

- Det er nogle fine analyser og en fin politik, kommunen har, men det skal jo passe sammen. Hvor der er lavt, bygger man lavt, og hvor der er højt, bygger man højt. Det store tårn ved Den Grønne Kile passer ikke ind i den ambition - kommunens selv samme ambition, siger Johnny Svendborg.

Formanden fortæller, at han har svært ved at se den arkitektoniske kvalitet i byggeriet.

- Det gør ondt i øjnene at se på. Proportionerne, karakteren, formgivningen og materialerne, det er trist og uambitiøst. Hvis jeg skal være ærlig, så kommer det bag på mig, at byggeriet overhovedet er på tanke, siger han og påpeger, at byggeriet kunne have været mere nytænkende og respektfuldt.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Efter måneders politisk kaos: Nu får...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx