Af - 27/04-16 16:42

Unik musikoplevelse: Kom til koncert hjemme i Mies stueUnik musikoplevelse: Kom til koncert hjemme i Mies stue

Som en del af SPOT Festival er der i år koncerter hjemme i folks stuer. En ny trend, der så småt er på vej til Danmark, siger en af folkene bag.

Bildstrecke im Grossformat »

På fredag er der koncerter i Musikhuset, der er koncerter på Voxhall, og så er der koncert hjemme i Mie Lynggard Nielsens stue.

Hun bor i kollektiv i hjertet af Aarhus sammen med syv andre, og de har takket ja til at ligge hus til en hjemmekoncert med det norske band KELVIN i forbindelse med årets SPOT Festival.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg glæder mig rigtig meget - en koncert midt i vores stue er jo en unik oplevelse, siger Mie Lynggard Nielsen og fremhæver, at hun også ser frem til at invitere folk ind i sit hjem for at opleve koncerten.

- Der kommer til at være en hyggelig og intim stemning med puder og tæpper, og jeg tror, at det bliver en sjov kombination sammen med det her norske halv-elektroniske musik.

'Fræk' Samsøfærge vælter sig i lummer opmærksomhed
'Fræk' Samsøfærge vælter sig i lummer opmærksomhed

Uheldige ingeniører: Vi har allerede punkteret tre både
Uheldige ingeniører: Vi har allerede punkteret tre både

Koncerten er blevet til, fordi SPOT Festivalen har indgået et samarbejde med Low-Fi, der er en ny online markedsplads for koncerter hjemme i stuen.

Medstifter og administrerende direktør Anne Dvinge fortæller, at de her huskoncerter stadig ikke er noget, som den brede befolkning rigtigt kender til, men at de så småt bliver mere populære i Danmark.

- Jeg er selv blevet forelsket i det nærvær og den tilstedeværelse, man ikke kan få med til en almindelig koncert, siger hun og henviser til, at en hjemmekoncert fjerner det, der kan give 'en ærgerlig musikoplevelse.'

Outsider vil overraske: Vi er kapsejladsens Leicester
Outsider vil overraske: Vi er kapsejladsens Leicester

- Du har måske glædet sig til at opleve et band, men så er der dårlig lyd, eller der er en, der spilder øl ned ad ryggen på dig. Og selv om du måske er til intimkoncert, kan der stadig være folk, der går ind og ud eller snakker for højt i baren. Sådan er det ikke med en hjemmekoncert, siger hun.

- Der sidder du på gulvet eller i en sofa - midt i stuen - og så er du 100 procent til stede, og det samme er musikeren. Man kan ikke gemme sig bag en telefon eller noget i den stil, siger Anne Dvinge.

Du kan se mere om hjemmekoncerterne på Spot Festival her.

Har haft kvindesvømning i over otte år: - Det er en kæmpe succes
Har haft kvindesvømning i over otte år: - Det er en kæmpe succes

LÆS OGSÅ: Sigtet for plan om skoleangreb: Danmark er også mit land

LÆS OGSÅ: Basar-chef: Derfor er kriminaliteten i Bazar Vest faldet markant

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx