Af - 20/08-15 15:45

Her vil en revisor bygge 400 huse midt i en skovHer vil en revisor bygge 400 huse midt i en skov

De marker, der lige nu udgør revisor Anders Sørensens grund, vil om nogle år måske være fyldt med træer og samtidig huse over 1.000 indbyggere.

storybild

Til højre på billedet ligger Kolt, og til venstre er det Hørning. I midten kommer Nørholm Skovby så til at ligge, hvis den ender med at blive opført. (Billede: Aarhus Arkitekterne)

På sine marker mellem Hørning og Kolt vil den 63-årige Anders Sørensen bygge 400 boliger og plante en masse træer rundt om dem. Resultatet skal hedde 'Nørholm Skovby'.

Der mangler bare lige en enkelt vigtig ting, hvis planerne skal lykkes for den 63-årige statsautoriserede revisor. De 400 huse er nemlig endnu ikke godkendt, og de er således ikke kommet med i kommunalplanerne. Det skriver JP Aarhus.

Årsagerne til det har både været, at husene ikke var bæredygtige nok, og at de ville komme til at lægge for tæt på Skanderborg Kommune. Ambitionen lever dog fortsat for Anders Sørensen, der ikke er i tvivl om, at det vil være en god ide med skovbyen.

- Det er et fantastisk område, og der vil man virkelig kunne skabe noget, som der ikke er ret mange andre steder. Ovenfra vil det komme til at ligne korncirkler, hvor træerne skal udgøre kornet, siger han til metroxpress.

Han uddyber med, at hvis man er kreativ med farverne af både træer og huse, så kan man skabe en unikt syn, når man ser skovbyen for oven, fordi der vil være mulighed for at lege med nuancerne.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

De 400 boliger skal ifølge Anders Sørensens plan placeres i seks cirkelformede områder på hans 70 hektar store grund. Boligerne fylder dog langt fra alle markerne, så resten bliver beplantet med træer, og det vil så skabe korncirkel-illusionen.

Han har sammen med arkitekt Tommy Falch, der er administrerende direktør i Aarhus Arkitekter, arbejdet på projektet i efterhånden en hel del år, og nu er planerne så i kommunens hænder.

Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden
Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden

Her vil Anders Sørensen gøre alt for at vise dem, at hans ide er god, og kritikpunkterne er der også løsninger på. Husene er i hvert fald blevet bæredygtige, og selv om det måske er tæt på Skanderborg Kommune, er det ikke en ulempe.

- Infrastrukturen er rigtig god her. Det er nemt at komme i alle retninger, og der er kort vej ind til byen og ud på motorvejen, siger han og pointerer, at de har overholdt alle de krav, de er blevet mødt med.

LÆS OGSÅ: Færre snyder i bybusserne: - Det skyldes synlige kontrollører

LÆS OGSÅ: Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx